ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο
Τελευταία προειδοποίηση - Τελεσίγραφο της ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα σε Μητσοτάκη και στο «σκυλάκι» του: «Μιλήστε με ονόματα όχι με
Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη
Γάζα: Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες καταδιώκουν τζιχαντιστές της Χαμάς
«Μπλε τσουνάμι» σάρωσε το Κογκρέσο - Στον έλεγχο των Δημοκρατικών Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κίνα και η Ρωσία «γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου» σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.
Ο πρώην πρόεδρος, ηλικίας σήμερα 89 ετών που αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006, επισήμανε ότι «η ασφάλεια δεν υπάρχει σήμερα για κανέναν» και αναφέρθηκε στην πυρηνική απειλή.
«Η Κίνα και η Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα της Υφηλίου σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, καθώς αυτές οι δυο χώρες υπέστησαν τους τρομακτικούς πολέμους που επέβαλε με εγωιστικό κι αδιάκριτο τρόπο ο φασισμός. Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στην ιστορική τους παράδοση και την δική τους επαναστατική εμπειρία, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν έναν πόλεμο» έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.
Στην ίδια επιστολή, ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης της Κούβας εκφράζει την στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το κόμμα του οποίου ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές όπου επικράτησε η αντιπολίτευση για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια.
«Ενώνω την φωνή μου με εκείνους που, ομόφωνασε συνεχάρησαν για την ευφυή και θαρραλέα σου ομιλία τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, μόλις έμαθες την ετυμηγορία της κάλπης», υπογράμμισε ο ίδιος.























































