Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Ρώσοι προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους αντάρτες από τους τζιχαντιστές

Αμερικανοί και Ρώσοι προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους αντάρτες από τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία βλέπει μια «προοπτική» επίτευξης προόδου στη διαδικασία εκπόνησης του τρόπου που θα γίνει η πολιτική μετάβαση στη Συρία, έπειτα από συνάντηση με αντιπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία στη Γενεύη.

Η συνάντηση έγινε «για να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά μια ρύθμιση ανάμεσα στους Σύρους. Υπάρχει μια προοπτική», είπε ο υφυπουργός της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνάντηση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπογραμμίστηκε «η ανάγκη να διευθετηθεί το πιο σημαντικό πρόβλημα σήμερα — να καταρτιστεί ένας κατάλογος της αντιπολίτευσης, με τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, για να συμμετάσχει στον διάλογο με την κυβέρνηση, και ένας κατάλογος των τρομοκρατικών οργανώσεων για τις οποίες δεν θα ισχύσει η κατάπαυση του πυρός», συνέχισε ο Γκατίλοφ, κατά την ίδια πηγή.

«Η πρόοδος της διαδικασίας το αμέσως προσεχές διάστημα θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα με την οποία θα καταρτιστούν αυτοί οι κατάλογοι», πρόσθεσε.

Η τριμερής συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο μιας διεθνούς διπλωματικής διαδικασίας που ξανάρχισε στα τέλη του Οκτωβρίου στη Βιέννη με τη συμμετοχή 17 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, καθώς και τριών διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ, Αραβικός Σύνδεσμος).

Στόχος είναι, κατά τη Μόσχα, να προετοιμαστεί μια σύνοδος από 1ης Ιανουαρίου 2016 ανάμεσα σε εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Δαμασκού, να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, να σχηματιστεί μια μεταβατική κυβέρνηση μέσα σε έξι μήνες και να προκηρυχθούν εκλογές που θα πρέπει να διεξαχθούν μέσα σε 18 μήνες.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε» να εφαρμοστεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, είπε ο Γκατίλοφ.

Η τριμερής συνάντηση στη Γενεύη στόχο είχε επίσης να προετοιμαστεί η επόμενη σύνοδος που αναμένεται να διεξαχθεί την 18η Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, του Στάφαν ντε Μιστούρα.

Πάντως η Ρωσία «δεν έχει αποφασίσει» εάν θα λάβει μέρος σε αυτή τη σύνοδο «ακόμη», σημείωσε ο Γκενάντι Γκατίλοφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr