Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.000 Βρετανοί και 6.000 Ιταλοί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

1.000 Βρετανοί και 6.000 Ιταλοί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία προετοιμάζεται να αναπτύξει 1.000 στρατιώτες και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στη Λιβύη για να βοηθήσουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο επιθετικό, έχοντας βάλει στο μάτι τις πετρελαιοπηγές της χώρας.

Ο βρετανικός στρατός εξετάζει σχέδια να στείλει στρατιώτες στη Λιβύη για να αναλάβουν την εκπαίδευση των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Αρχικά θα μεταφερθεί στη Λιβύη μια μικρή αναγνωριστική στρατιωτική αποστολή.

Το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη αν και δεν αριθμεί κάποια μεγάλη ένοπλη δύναμη, τα μέλη του υπολογίζονται σε 2-3.000, έχει ήδη κάνει αρκετό ντόρο.

Τόσο με την κατάληψη της πόλης Σύρτης, στις ακτές της Μεσογείου, την οποία επιθυμεί να καταστήσει την τρίτη “πρωτεύουσά” του, μετά τη Ράκα στη Συρία και τη Μοσούλη στη Βαγδάτη, όσο και με τους ομαδικούς αποκεφαλισμούς Αιθιόπων και Αιγυπτίων Κοπτών (μονοφυσιτών) χριστιανών.

Αν και οι βρετανικές δυνάμεις στη Λιβύη ισχυρίζονται ότι δεν θα έχουν εμπόλεμο ρόλο, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των SAS θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι για να αναλάβουν καταδρομικές αποστολές με στόχο να καταστρέψουν και να εξολοθρεύσουν υποδομές και ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι 1.000 Βρετανοί στρατιώτες θα είναι μαζί με 6.000 Ιταλούς στρατιώτες, οι οποίοι επίσης θα έχουν ως αποστολή την εκπαίδευση και την υποστήριξη των λιβυκών δυνάμεων.

Βεβαίως, μια δύναμη συνολικά 7.000 ανδρών συνιστά ένα κανονικό εκστρατευτικό σώμα και όχι μια “συμβουλευτική αποστολή” όπως θέλουν να την παρουσιάσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Σύρτη, την οποία μετατρέπει με γοργούς ρυθμούς σε ισχυρό και καλά οχυρωμένο προπύργιό του, έχει βάλει στόχο τις πετρελαιοπηγές της Ατζνταμπίγια, που βρίσκονται ανατολικά της Σύρτης.

Αυτές οι πετρελαιοπηγές είναι και οι πιο πλούσιες της χώρας. Εάν πέσουν στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή.

Οι δυτικοί δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν το Ισλαμικό Κράτος να θέσει υπό τον έλεγχό του τις πετρελαιοπηγές και οι Ιταλοί, που κάποτε είχαν τη Λιβύη αποικία τους, βιάζονται να επιστρέψουν ως “απελευθερωτές” αγκαζέ με τους Βρετανούς που έχουν την αποικιοκρατία στο αίμα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr