Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο ΣΟΚ για πρώτη φορά: Τζιχαντιστές σκλαβώνουν γυναίκες Γιαζίντι

Βίντεο ΣΟΚ για πρώτη φορά: Τζιχαντιστές σκλαβώνουν γυναίκες Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακτιβιστές Κούρδοι Γιαζίντι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τους τζιχαντιστές από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να έχουν συλλάβει οικογένειες Γιαζίντι και στη συνέχεια να διαχωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες και τα κορίτσια, που τα προορίζουν για ερωτικές σκλάβες.

Οι αιχμάλωτοι βρίσκονται στο προαύλιο ενός σχολείου. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί συχνά σχολεία ως φυλακές ή σημεία συγκέντρωσης αιχμαλώτων.

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι τζιχαντιστές αρχικά φωνάζουν συνθήματα, με το γνωστό “Αλλαχού Ακμπάρ”. Μόλις ολοκληρώσουν τις ιαχές, ορμάνε πάνω στους ανθρώπους για να τους διαχωρίσουν.

Γυναίκες και κορίτσια ουρλιάζουν, ενώ οι άνδρες δίχως επιτυχία προσπαθούν να κρατήσουν τις γυναίκες και τις κόρες τους κοντά τους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, ίσως το πρώτο που βλέπει το φως της δημοσιότητας για το πώς το Ισλαμικό Κράτος σκλάβωσε τους Γιαζίντι:

Islamic State abducting Yazidi girls and women

Islamic State (ISIS/ISIL) tearing apart Yazidi families and abducting the girls and women

Posted by tribune.gr World News on Saturday, December 19, 2015

Γυναίκες Γιαζίντι που κατάφεραν να αποδράσουν διηγούνται φρικιαστικές ιστορίες που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους.

“Πήραν ακόμα και μικρά κορίτσια, επτά, εννέα και δέκα ετών”, είπε μια 23χρονη Γιαζίντι, η Αβεέν στο NBC News στις αρχές Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη έμεινε σκλάβα σχεδόν ένα χρόνο μέχρι να καταφέρει να δραπετεύσει.

Οι φρουροί κράτησαν τις γυναίκες και τα παιδιά στο σχολείο χώρια από τους άνδρες. Τη νύχτα αυτοί οι φρουροί βίασαν τις γυναίκες.

“Ορισμένες γυναίκες πουλήθηκαν για όπλα, ή για μόλις 10 δολάρια, ή για 10 τσιγάρα”, λέει ο ακτιβιστής Κίντερ Ντόμλε που έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς Γιαζίντι.

Τον Οκτώβριο μια άλλη γυναίκα Γιαζίντι, η Νουρ, είπε στο CNN ότι οι τζιχαντιστές τη βίαζαν γιατί έτσι της έλεγαν θα γίνει μουσουλμάνα.

“Μου έδειξαν ένα χαρτί και μου είπαν. ‘Αυτό το χαρτί λέει ότι κάθε αιχμάλωτη γυναίκα θα γίνει μουσουλμάνα εάν 10 μαχητές τη βιάσουν’. Το έγγραφο είχε πάνω τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και την εικόνα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι”.

Η συγκεκριμένη βιάστηκε από τον τζιχαντιστή που της έδειξε το χαρτί και ακόμα 10 φίλους του.

Η Μπούσρα, 21 ετών, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος έφερε μέχρι και γυναικολόγους για να ελέγξουν εάν οι γυναίκες ήταν παρθένες.

Επίσης οι ίδιοι “γιατροί” εξέταζαν τις γυναίκες εάν ήταν έγκυες από τους άνδρες τους. Εάν εγκυμονούσαν, τις υποχρέωναν σε έκτρωση.

Τον προηγούμενο μήνα οι κουρδικές δυνάμεις ανακάλυψαν στο Σιντζάρ, στην πόλη των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, έναν ομαδικό τάφο στον οποίο είχαν θαφτεί 80 γυναίκες τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε επειδή ήταν πολύ μεγάλες για ερωτικές σκλάβες.

Οι γυναίκες που είχαν εκτελεστεί ήταν μεταξύ 40 και 80 ετών.

Γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν ως σκλάβες όχι μόνο στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και στη Σαουδική Αραβία και σε αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr