Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκληματική υπόθεση η εξαφάνιση του Boeing, μπορεί να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια

Εγκληματική υπόθεση η εξαφάνιση του Boeing, μπορεί να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποθαρρυντικές είναι οι δηλώσεις που έκανε την τετάρτη ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας σχετικά με τις έρευνες για το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal οι μαλαισιανές Αρχές αντιμετωπίζουν ως εγκληματική υπόθεση την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι θα ερωτηθούν περισσότερα άτομα για την υπόθεση, την ώρα που ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από 170 ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε ότι οι έρευνες γύρω από τον εξομοιωτή του πιλότου της πτήσης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα καθώς αναμένονται οι εκθέσεις των ειδικών.

Ωστόσο εκτίμησε ότι ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας «μπορεί να μην μάθουμε την πραγματική αιτία της εξαφάνισης».

Την άποψη αυτή πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ Radio 6iX:

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη».

Και βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο στις έρευνες

Εν τω μεταξύ, μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά η ζώνη των ερευνών για το εξαφανισμένο Boeing και επικεντρώνεται τώρα σε μία περιοχή περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό πρόκειται να συμμετάσχει και ένα βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Ανώτατοι Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμμιών του αεροσκάφους.

Περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, που επικεντρώνονται σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει καταπέσει το αεροσκάφος.

Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo.

Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Περθ ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ για να ευχαριστήσει προσωπικά τα πληρώματα των αεροσκαφών από επτά χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr