ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Δεν βρίσκει στήριξη στους σοσιαλιστές ο Ραχόι

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε σήμερα ότι δεν θα στηρίξει την επανεκλογή του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τον σχηματισμό “μεγάλου συνασπισμού”, έπειτα από τις εκλογές του περασμένου μήνα που στέρησαν την απόλυτη πλειοψηφία από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας εξέλεξε χθες τον νέο πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος δεσμεύθηκε να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία, αυξάνοντας την πίεση επί της Μαδρίτης για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας που θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι δεν θα ενώσει τις δυνάμεις του PSOE με οποιοδήποτε κόμμα υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο σύμπραξης με το κόμμα Podemos, που θεωρεί ότι η Καταλονία πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα εάν θα παραμείνει ή όχι στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολιτικός «κλοιός» γύρω από τον Πέδρο Σάντσεθ: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγό του

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα νικητής των εκλογών για τέταρτη φορά

Ο Σάντσεθ της Ισπανίας σε κλοιό πιέσεων: Έφοδος στα κεντρικά του κόμματος, έρευνες για τη σύζυγό του και καταγγελία για εγκλήματα πολέμου

Η Ισπανία έδειρε τους «σανδαλάκηδες ακτιβιστές» ενώ προηγουμένως είχε καταδικάσει το Ισραήλ

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango που θεωρείται ύποπτος για το θάνατο του πατέρα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr