Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί να μας έχει παρασύρει ως Κοινή Γνώμη η εγχώρια πολιτική επικαιρότητα, ωστόσο η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ συνεχίζεται αμείωτη και καλό είναι να μην αδιαφορούμε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εξελίξεις που μας επηρεάζουν γεωπολιτικά άμεσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τελευταία ενημέρωση, η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα, Πέμπτη, τον ανώτατο στρατιωτικό εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ για διαβουλεύσεις, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην ανατολική Ευρώπη.

Το ΝΑΤΟ διέκοψε τη συνεργασία του με τη Μόσχα με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας. Ο οργανισμός αρνείται επίσης ότι έχει παραβιάσει μια συμφωνία με τη Ρωσία επειδή ενισχύει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη και αντιθέτως κατηγορεί τη Μόσχα ότι “παραβιάζει κάθε αρχή και διεθνή δέσμευσή της” με την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας.

Από το Ταλίν, ο πρεσβευτής της Εσθονίας στο ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμάρι θα μετατραπεί σε βάση από την οποία η Συμμαχία θα εποπτεύει αποτελεσματικότερα τον εναέριο χώρο της Βαλτικής.

Ο Λάουρι Λέπικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Postimees είπε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2004.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Ουκρανία: Ξύλο και συλλήψεις σε άνδρες που φεύγουν για να μην πάνε στον πόλεμο (βίντεο)

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr