ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος υφ. Εξωτερικών προς ΗΠΑ: “Οι υστερίες σας δεν… βοηθούν, η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία!”

Ρώσος υφ. Εξωτερικών προς ΗΠΑ: “Οι υστερίες σας δεν… βοηθούν, η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πολιτικοί των ΗΠΑ πρέπει να ηρεμήσουν, να κάνουν ενδεχομένως λίγη γιόγκα και να αποδεχθούν ότι η Κριμαία είναι πλέον έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, προβαίνοντας σε πρωτοφανή καυστικά σχόλια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Τι μπορούμε να συμβουλέψουμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας να κάνουν; Να περνούν περισσότερο χρόνο στην εξοχή, να κάνουν γιόγκα, να επιμείνουν σε δίαιτες με συνδυασμούς φαγητών, ίσως να παρακολουθήσουν κάποιες κωμικές σειρές στην τηλεόραση» είπε Σεργκέι Ριάμπκοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Αυτό θα είναι καλύτερο από το να εκνευρίζονται και να εκνευρίζουν τους άλλους, έχοντας την γνώση ότι το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Οι εκρήξεις οργής, τα κλάματα και η υστερία δεν θα βοηθήσουν».

Οι δηλώσεις του αυτές δημοσιεύθηκαν μετά την ανακοίνωση από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η Ουάσιγκτον προσέθεσε την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τη NASA, στον κατάλογο των φορέων που τους απαγορεύτηκε να έρχονται σε επικοινωνία με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης στο πλαίσιο μιας συμβολικής κίνησης με στόχο να κλιμακωθεί η πίεση στη Ρωσία.

Ο Ριάμπκοφ υπογράμμισε ότι αυτό το πάγωμα των διμερών σχέσεων έχει προκαλέσει «γελοίες καταστάσεις» καθώς για παράδειγμα συναντήσεις μεταξύ των μετεωρολόγων των δύο χωρών έχουν ακυρωθεί.

«Τι να γίνει, αυτή είναι η επιλογή των Αμερικανών» τόνισε ο ίδιος.

«Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η αμερικανική ηγεσία έχει “εμμονές” και ότι εκείνοι έχουν αποτύχει να αποδεχθούν την κατάσταση που έχει σε μεγάλο βαθμό προκληθεί από τη γραμμή (που έχουν ακολουθήσει) οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους να φέρουν αντιρωσικές δυνάμεις στην εξουσία στην Ουκρανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας

Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.

Βουλγαρία: Ουκρανικό drone εξερράγη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Η Ρωσία έπληξε πλοία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία σε Οδησσό και Μικολάιφ

NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα – Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr