Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SOS από Τουσκ: Έχουμε δύο μήνες για να σώσουμε τη Σένγκεν

SOS από Τουσκ: Έχουμε δύο μήνες για να σώσουμε τη Σένγκεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρώπη έχει στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ζώνη Σένγκεν θα καταρρεύσει, προειδοποίησε  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Έχουμε το πολύ δύο μήνες για να θέσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο» είπε ο Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει αυτό η ζώνη Σένγκεν θα αποτύχει.

Ο Τουσκ τόνισε επίσης ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα αποτύχει ως πολιτικό πρόγραμμα» αν δεν καταφέρει να ασκήσει τον προσήκοντα έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς μόνο πέρσι έφτασαν στην Ευρώπη πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr