Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ βάζει στο παιχνίδι των συνομιλιών για τη Συρία τους Κούρδους

Ο Λαβρόφ βάζει στο παιχνίδι των συνομιλιών για τη Συρία τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση και εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού δεν μπορούν “να έχουν αποτελέσματα”, εάν το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα δεν προσκληθεί να συμμετάσχει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

“Θα ήταν άδικο και αναποτελεσματικό να εμποδίσουμε τους Κούρδους της Συρίας να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

“Χωρίς αυτό το κόμμα, χωρίς τους εκπροσώπους αυτούς, οι συνομιλίες δεν μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή μία οριστική πολιτική διευθέτηση” της συριακής σύρραξης, δήλωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι εάν το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης του Σάλεχ Μούσλιμ δεν προσκληθεί, η Ρωσία δεν θα θέσει το βέτο της στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν ζήτησε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ να παραιτηθεί, ούτε του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

“Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση είναι “όχι”. “Είναι αναληθές…κανείς δεν ζήτησε πολιτικό άσυλο και σε κανέναν δεν προσφέρθηκε κάτι παρόμοιο”.

Η κίνηση αυτή προκαλεί νευρικό κλονισμό στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να ταυτίζει τους Κούρδους της Συρίας, του PYD με το PKK ως τρομοκράτες, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τυχόν αυτονομία τους στη βορειοδυτική Συρία υπό το φόβο «εξάπλωσης» του αυτονομιστικού κινήματος και στα τουρκικά εδάφη.

Η συμμετοχή του PYD σε ειρηνευτικές συνομιλίες θα αποτελέσει de facto αναγνώριση και πλήρη αποδόμηση της ρητορικής της Τουρκίας για «τρομοκρατία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη θέση με τον Σεργκέι Λαβρόφ τήρησε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προχθές στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαχωρίζοντας το PYD από το PKK.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr