Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Η Μέρκελ αρχίζει τις απελάσεις για να μην… “απελαθεί” η ίδια

Γερμανία: Η Μέρκελ αρχίζει τις απελάσεις για να μην… “απελαθεί” η ίδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Γερμανία απλουστεύουν το καθεστώς απελάσεων, την ώρα που στον Πειραιά καταφθάνουν κάθε μέρα πλοία γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες και η χώρα μας απειλείται επισήμως με έξοδο από τη Σένγκεν.

Αφορμή τα γεγονότα στην Κολωνία. Συγκεκριμένα μετά τις επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, η γερμανική κυβέρνηση προχωρεί στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί απελάσεων. Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει σχέδιο νόμου που δρομολογεί την απλούστευση των διαδικασιών απέλασης αλλοδαπών που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το σχέδιο νόμου βασίστηκε σε προτάσεις που κατέθεσαν πριν από δύο εβδομάδες οι υπουργοί Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ και Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, συνεχίζει η DW, στο εξής η απέλαση αλλοδαπών που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για άδικη πράξη επισπεύδεται ανεξαρτήτως εάν η ποινή είναι με αναστολή ή πρόκειται για ποινή κράτησης ανηλίκου.

Ανάμεσα στις αξιόποινες πράξεις περιλαμβάνονται αδικήματα κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης, της περιουσίας ή της αντίστασης κατά της αρχής.

Η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο δεν τα πηγαίνει καλά στο προσφυγικό πρόβλημα, και όπως όλα δείχνουν ο κυβερνητικός συνασπισμός κινδυνεύει.

Οι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που μπαίνουν μέσα στην χώρα.

Ο Χόρστ Ζεεχόφερ ο οποίος είναι ο ηγέτης του αδερφού κόμματος με αυτό της καγκελαρίου ζητάει οι μετανάστες που μπαίνουμε μέσα στην Γερμανία να μειωθούν στους 200.000, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο.

Ο ηγέτης του CSU Χόρστ Ζεεχόφερ θέλει αύξηση των ελέγχων στα σύνορα της Χώρας και οι πρόσφυγες που ξεπερνάν τον επιθυμητό αριθμό που είναι οι 200.000, να επαναπροωθούνται στα σύνορα της Αυστρίας.

Ο αρχηγός του SPD είπε ότι τα όσα δήλωσε μέσω επιστολής ο αρχηγός του CSU, αποτελούν το πρώτο βήμα για την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού. Οι δήμαρχοι της Γερμανίας θα βρεθούν και θα ζητήσουν από την καγκελάριο Μέρκελ να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που μπαίνουν στην χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr