ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Εχω δαπανήσει πάνω από 9 δισ. για τους πρόσφυγες

Ερντογάν: Εχω δαπανήσει πάνω από 9 δισ. για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Χιλή ότι η χώρα του έχει δαπανήσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και φιλοξενία 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

«Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της, χωρίς να κάνει καμία διάκριση, σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έως σήμερα οι δαπάνες που έχουμε κάνει ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, έπεται από μια συνάντηση που είχε με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε την Κυριακή στη Χιλή, πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Περού και τον Ισημερινό.

«Όλες αυτές οι τραγωδίες με πρόσφυγες που παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αυτές οι σοροί των ανθρώπων που χάθηκαν, αποτελούν σύμβολο αυτής της σύρραξης» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο της Τουρκίας μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η Υφήλιος» σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος Μπατσελέτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr