Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στραπάτσο για τον υπερφίαλο Τραμπ από την ήττα στην Αϊόβα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, με την υποστήριξη των Ευαγγελιστών Χριστιανών, κέρδισε άνετα τον Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα.

Στην πρώτη αναμέτρηση των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα, ο Γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, τερμάτισε τρίτος και ισχυροποιεί την θέση της εναλλακτικής λύσης για τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι δεν υποστηρίζουν ούτε τον Κρουζ, ούτε τον Τραμπ.

Με καταμετρημένο το 85% των εκλογικών τμημάτων, ο Κρουζ κέρδισε το 28%, ο Τραμπ το 24% και ο Ρούμπιο το 23% των ψήφων.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον και ο Γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο, με την Χ. Κλίντον να διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα. Ένας τρίτος υποψήφιος, ο Κυβερνήτης του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο Μάλει, αποσύρθηκε από την κούρσα.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Κρουζ αντιπροσωπεύουν εφιάλτες για το κατεστημένο του κόμματος, αν και για διαφορετικούς λόγους. Ο γερουσιαστής του Τέξας προκαλεί έντονη ανησυχία για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του, ενώ ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων ερεθίζει με τον λαϊκισμό του και την πολιτική «αθυροστομία» του. Και οι δύο απειλούν να αποξενώσουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από τον κεντρώο χώρο και να αποδειχθούν εύκολοι αντίπαλοι για τη Χίλαρι Κλίντον, ενδεχομένως δε να συμπαρασύρουν το κόμμα σε ήττα και στις παράλληλες εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Από την πλευρά του, ο 74χρονος Σάντερς κατάφερε να προκαλέσει κύμα υποστήριξης στις γραμμές τόσο της νεολαίας όσο και της παραδοσιακής εργατικής τάξης της χώρας, με τα συνθήματά του για πολιτική επανάσταση και κατά της «τάξης των δισεκατομμυριούχων». Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, ο Σάντερς κατάφερε να εξασφαλίσει τον Ιανουάριο για την εκστρατεία του περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προέρχονταν από 770.000 χρηματοδότες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr