ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν παραπονιέται γιατί οι Ρώσοι σκοτώνουν συμμάχους του

Ο Ερντογάν παραπονιέται γιατί οι Ρώσοι σκοτώνουν συμμάχους του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπονομεύθηκαν από την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και της πολεμικής δραστηριότητας στη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο Λονδίνο, απευθύνοντας έκκληση για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

«Είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι τα αρχικά βήματα των συνομιλιών υπονομεύθηκαν από τη συνεχιζόμενη έλλειψη επαρκούς πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια και την αιφνίδια κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών και των πολεμικών ενεργειών εντός της Συρίας», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία, προσθέτοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα αφιερωθούν μάλλον στις προσπάθειες για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, παρά στη διασφάλιση περαιτέρω κατακτήσεων στο πεδίο των συγκρούσεων.

Από το Περού, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη είναι μάταιες όσο οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ και η Ρωσία συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Συρία.

«Η Ρωσία συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους στη Συρία. Μπορεί να γίνει τέτοια ειρηνευτική διάσκεψη; Μπορούν να γίνουν τέτοιες συνομιλίες;», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας.

«Σε ένα περιβάλλον όπου παιδιά εξακολουθούν να σκοτώνονται, τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν άλλο στόχο παρά να διευκολύνουν τα πράγματα για τον τύραννο», είπε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τις προοπτικές επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης, που κατέρρευσαν χθες το βράδυ.

«Πάντα συγκεντρώνονται, συνέρχονται, τρώνε πίνουν και μετά φεύγουν. Τώρα δίνουν ημερομηνία για το τέλος του Φεβρουαρίου. Ας το παρακολουθήσουμε. Θα δείτε ότι όταν φθάσει η 28η Φεβρουαρίου, θα το αναβάλουν πάλι», επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι γνωρίζουμε για τις αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικούς στόχους αντίποινα για την κατάρριψη του ελικοπτέρου «Apache»

Οι Αμερικανοί εξαπέλυσαν πλήγματα αντιποίνων στο Ιράν

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ήταν έτοιμα: Μαζική αεροπορική επιδρομή κατά της Τεχεράνης ακυρώθηκε το τελευταίο δευτερόλεπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr