Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πάλι πουλάνε τρέλα – δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους Κούρδους

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι διαβόητο παγκοσμίως ότι “πουλάει τρέλα”. Αυτή η “πανέξυπνη” διπλωματία, “άλλα κάνω, άλλα λέω, σας βγάζω όλους τρελούς”, καταγγέλθηκε από τη Μόσχα, ενώ και η Δύση πλέον έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με ανισόρροπους, μεγαλομανείς, μαφιόζους.

Διότι μην φανταστείτε ότι ο Ερντογάν είναι κάτι περισσότερο από μαφιόζος. Το πώς “κάνει δουλειές” αυτός και το σόι του το είδαμε εξάλλου με το Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα, αυτό το ίδιο καθεστώς, που έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, έριξε τη νέα ρουκέτα του για να αποπροσανατολίσει. Ποια είναι αυτή;

Οι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) χρησιμοποιούν αμάχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες», υποστήριξε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί λαμβάνουν τα μέγιστα μέτρα κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων ώστε να προλαμβάνεται ο τραυματισμός αμάχων. Το PKK αντίθετα χρησιμοποιεί άμαχους σαν “ανθρώπινες ασπίδες”», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad και δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Όπως βλέπετε δεν έχουν πρόβλημα να δηλώσουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν, δίχως αυτό να έχει καμία σχέση με την αλήθεια ή με τα όσα γνωρίζει η δυτική κοινή γνώμη.

Το χειρότερο για τους Τούρκους πολιτικούς είναι ότι θεωρούν όλους τους λαούς, και τους ευρωπαϊκούς, το ίδιου αγράμματους και μπουνταλάδες σαν τον δικό τους λαό.

Αυτό τροφοδοτεί την αλαζονεία τους να ισχυρίζονται εξωφρενικά πράγματα όχι μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και όταν απευθύνονται στη διεθνή κοινότητα.

Η σύγκρουση στη νοτιοανατολική Τουρκία αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο του 2015, όταν 33 φιλοκούρδοι και Κούρδοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς και κατόπιν δύο Τούρκοι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν ως συνεργάτες των τζιχαντιστών από το PKK. Ακολούθησε η επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των μειονοτικών αυτονομιστών ανταρτών.

Το PKK, ένοπλη οργάνωση των Κούρδων, της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας της Τουρκίας (25% του πληθυσμού της Τουρκίας), μάχεται για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.

Η οργάνωση ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με στόχο να προωθήσει την κουρδική αυτοδιάθεση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του σκότωσαν 3.100 αντάρτες του PKK το 2015, αλλά για αυτούς τους ισχυρισμούς του Ερντογάν δεν υπάρχει καμία απόδειξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr