Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαρκής ο προβληματισμός για τη Βόρεια Κορέα μετά την πυραυλική δοκιμή

Διαρκής ο προβληματισμός για τη Βόρεια Κορέα μετά την πυραυλική δοκιμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συμφώνησαν σε κοινή συνάντησή τους, στην επιτάχυνση των διαδικασιών συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών, αλλά και στον πιο αποτελεσματικό συντονισμό στη διαχείριση ζητημάτων ασφάλειας, κατά της κλιμακούμενης απειλής από τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Οι τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας, την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα στις 6 Ιανουαρίου, αλλά και την εκτόξευση την περασμένη Κυριακή «πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης» ως άμεσες παραβιάσεις των αποφάσεων του ΟΗΕ και «σοβαρές προκλήσεις κατά της διεθνούς κοινότητας». Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στις ενέργειες της Βόρειας Κορέας, μέσω της «τριμερούς ανταλλαγής πληροφοριών» αλλά και του αποτελεσματικότερου συντονισμού σε ζητήματα αμοιβαίας ασφάλειας, προκειμένου να ενισχύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο αμερικανός στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρόεδρος του Αμερικανικού Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, συναντήθηκε στο Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, με το ναύαρχο Κατσουτόσι Καουάνο, αρχηγό των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και με το στρατηγό Λι Σαν-Τζιν, πρόεδρο του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας, που συμμετείχε στη συνάντηση, μέσω συσκευής τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μεταξύ των αρχηγών επιτελείων των τριών χωρών, από τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με τον Γρεγκ Χικς, αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού και εκπρόσωπο του στρατηγού Ντάνφορντ, που τόνισε τη σπουδαιότητα της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των τριών αρχηγών, στον ευαίσθητο τομέα της ανταλλαγής, διαχείρισης και επεξεργασίας πληροφοριών ασφάλειας, γύρω από τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας. Ο Χικς και ο στρατηγός Λι παρέμειναν στη Σεούλ, «σε μια προσπάθεια διατήρησης της αμυντικής επιχειρησιακής ετοιμότητας» στη νότια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου.

Οι τρεις στρατιωτικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι, πριν από το τέλος του 2016, διαβεβαιώνοντας ότι θα αυξήσουν τη συμμετοχή τους, στη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της τριμερούς αμυντικής συνεργασίας, σύμφωνα με άλλη αμερικανική στρατιωτική πηγή.

Η πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες της Δύσης, γύρω από το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, ακολουθώντας την πυρηνική δοκιμή που είχε πραγματοποιήσει στις 6 Ιανουαρίου, καθώς η Ουάσιγκτον με τους συμμάχους της εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί τεχνολογικά βήματα στην ανάπτυξη βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr