Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο…

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα έδωσε εντολή σήμερα σε όλους τους Νοτιοκορεάτες να εγκαταλείψουν αμέσως την κοινή βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ και ανακοίνωσε την κατάσχεση όλου του νοτιοκορεατικού εξοπλισμού που υπάρχει εκεί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής για την ειρηνική επανένωση της Κορέας, η οποία ασχολείται με τα διακορεατικά θέματα, αποτελεί συνέχεια της μονομερούς απόφασης της Σεούλ να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο βιομηχανικό πάρκο ως τιμωρητικό μέτρο για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή και τη ρίψη την Κυριακή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής που μετέδωσε το KCNA, το βιομηχανικό πάρκο Κεσόνγκ κλείνει και η περιοχή κηρύσσεται στρατιωτική.

Όλες οι τηλεπικοινωνίες του στρατού με τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού χωριού Πανμουντζόμ, βασικού διαύλου επικοινωνίας μετά των δυο αντίπαλων κρατών, διακόπτονται χωρίς να διευκρινιστεί για πόσο διάστημα.

«Οι νοτιοκορεατικές εχθρικές δυνάμεις θα δοκιμάσουν το βαρύ και επώδυνο τίμημα που πρέπει να πληρώσουν γιατί έκλεισαν το βιομηχανικό συγκρότημα Κεσόνγκ. Κατάσχουμε όλα τα υπάρχοντα των νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών εταιριών τους, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών, των πρώτων υλών και της περιουσίας». Όλοι οι Νοτιοκορεάτες πρέπει να αποχωρήσουν παίρνοντας μαζί μόνο τα προσωπικά τους είδη, προσθέτει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, οργισμένοι νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες περνούσαν σήμερα το πρωί τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα για να παραδώσουν το κλειδί, έπειτα από 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του βιομηχανικού πάρκου.

Μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Σεούλ για το κλείσιμο του πάρκου Κεσόνγκ που βρίσκεται σε βορειοκορεατικό έδαφος, 10 χλμ. από τα σύνορα των δύο αντίπαλων χωρών, εκατοντάδες νοτιοκορεατικά φορτηγά κατευθύνονταν στον βορρά. Οι επικεφαλής 124 εργοστασίων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Κεσόνγκ είχαν ελάχιστο χρόνο να αντιδράσουν, να οργανώσουν την εκκένωση των εγκαταστάσεων και να πάρουν τον εξοπλισμό τους.

«Έχω μείνει άναυδος με αυτό που συμβαίνει. Όλες οι επιχειρήσεις έκαναν ό,τι καλύτερο ώστε όλα να λειτουργούν και να προχωρούν και τώρα, ιδού τι συμβαίνει!», δήλωσε ο Γιανγκ Ικ-Χο, διευθυντής εταιρίας με υπολογιστές στο Κεσόνγκ.

Το βιομηχανικό πάρκο άνοιξε το 2004 ως σύμβολο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Κορέες. Μέχρι πρότινος, η περιοχή αυτή δεν είχε επηρεαστεί από τις επιδεινούμενες εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ωστόσο, η Νότια Κορέα γνώριζε πολύ καλά ότι τα έσοδα που συγκέντρωνε η Πιονγκγιάνγκ μέσω του βιομηχανικού πάρκου πήγαιναν στις τσέπες του στενού περιβάλλοντος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν και στη χρηματοδότηση του πυρηνικού εξοπλισμού της, κάτι το οποίο δεν μπορούσε εύκολα να δεχτεί. Η δοκιμή του βορειοκορεατικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς την Κυριακή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το κλείσιμο ήταν «αναπόφευκτο» δήλωσε η Σεούλ. Αλλά οι νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις θεωρούν ότι θυσιάστηκαν στο βωμό της πολιτικής. «Είναι σαν να μας διατάζει κάποιος να πηδήσουμε από τον γκρεμό», δήλωσε ο Γιόνγκ Τζι-Σομπ, πρόεδρος της ένωσης που εκπροσωπεί τις νοτιοκορεατικές μεταποιητικές επιχειρήσεις στο Κεσόνγκ. Προειδοποίησε επίσης τις επιχειρήσεις αυτές ότι πιθανόν να κληθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τις απολύσεις του προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο Πούτιν θα κάνει ρωσικές Προεδρικές Εκλογές και στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr