Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυνάμεις σε νορβηγικές σπηλιές απέναντι στη Ρωσία (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατεύματα και πυραύλους σε σπηλιές στη Νορβηγία που χρησιμοποιούνταν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

“Όποια δύναμη αναπτύσσουμε στη Νορβηγία μειώνει το κόστος στρατιωτικών αποστολών στην Ευρώπη και επιταχύνει τη δυνατότητα αντίδρασης μας σε περιόδους κρίσης, όποια και αν είναι αυτή” δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Γουίλιαμ Μπέντλεϊ στο CNN.

Οι μυστικές σπηλιές βρίσκονται στην Κεντρική Νορβηγία και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως αποθήκες όπλων το 1981, για να ενδυναμώσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ απέναντι στην ΕΣΣΔ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με το CNN οι σπηλιές έχουν εκσυγχρονισθεί και μπορούν να υποστηρίξουν άνετα τη μόνιμη παραμονή 15.000 πεζοναυτών. Επιπλέον αυτές οι σπηλιές έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά την εισβολή στο Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκεί πρόκειται να πραγματοποιηθούν ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα τέλη Φεβρουαρίου μαζί με Νορβηγούς και πάνω από 12 χώρες της συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Νορβηγίας δήλωσε στο CNN, πως ο στόχος των ασκήσεων είναι η ανάπτυξη στρατευμάτων “σε ένα δύσκολο περιβάλλον” που θα βοηθήσουν στη “συντήρηση της δυνατότητα συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ”.

56c65deac361889a768b464f

O Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ, δήλωσε πως η σχέση ΝΑΤΟ και Ρωσίας μπαίνει εκ νέου σε κατάσταση “Ψυχρού Πολέμου”. Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε κατά τη Σύνοδο του Μονάχου για τη Συρία, ενώ πρόσθεσε πως για το ΝΑΤΟ στα πλάνα του “η Ρωσία παραμένει η πιο τρομακτική απειλή” και κατέληξε πως “φτιάχνουν ταινίες που δείχνουν τη Ρωσία να ξεκινά πυρηνικό πόλεμο. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν ζούμε στο 2016 ή στο 1962″…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr