Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ “αδειάζουν” Ερντογάν: Δεν δίνουμε όπλα στους Κούρδους της Συρίας

Οι ΗΠΑ “αδειάζουν” Ερντογάν: Δεν δίνουμε όπλα στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εφοδιάσει με όπλα τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστηρίζει ότι αμερικανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση αυτή, την οποία η Άγκυρα κατηγορεί ως υπεύθυνη για μια επίθεση αυτοκτονίας.

“Δεν έχουμε παραδόσει όπλα οποιουδήποτε είδους στις YPG και δεν έχουμε καμία απόδειξη που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι οι YPG με κάποιο τρόπο διοχετεύουν αμερικανικά όπλα στο PKK”, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου,

Νωρίτερα ο Ερντογάν υποστήριξε ότι από τα αμερικανικά όπλα που έχουν σταλεί στους Σύρους αντάρτες “τα μισά κατέληξαν στα χέρια του Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και τα άλλα μισά στα χέρια του PYD”, του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης, ένοπλη πτέρυγα του οποίου θεωρούνται οι YPG.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι “δεν έχει καμιά αμφιβολία” ότι οι YPG ευθύνονται για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr