Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας ζήτησε από τους Ουιγούρους Τούρκους να παραδοθούν

Ο στρατός της Συρίας ζήτησε από τους Ουιγούρους Τούρκους να παραδοθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Κυριακή το απόγευμα η πολεμική αεροπορία της Συρίας έριξε χιλιάδες προκηρύξεις στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία της Ιντλίμπ, ζητώντας από τους συμμορίτες να παραδώσουν την πόλη στον Συριακό Αραβικό Στρατό.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις πλησιάζουν γρήγορα την κατεχόμενη πόλη από την εθνική οδό Χαλεπιού – Λαττάκειας (Αυτοκινητόδρομος M-4), και είναι πιθανό στις αρχές Μαρτίου να βρίσκονται στις “πύλες” της.

Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ καταλήφθηκε από την τουρκόφιλη τζιχαντιστική συμμαχία Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) τον Μάιο του 2015, όταν οι τζιχαντιστές σε μια ασταμάτητη προέλασή τους κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ο “φερετζές” της Αλ Κάιντα. Κεντρική δύναμη στη συμμαχία αυτή είναι το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή η Αλ Κάιντα στη Συρία, και οι “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Κοντά τους εντάχθηκαν και άλλες τουρκόφιλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Σχέδιό τους ήταν να καταλάβουν τη βορειοδυτική Συρία και να τη μετατρέψουν σε τουρκικό προτεκτοράτο, ψευδοκράτος όπως και στην κατεχόμενη Κύπρο. Η επέμβαση της Ρωσίας στην περιοχή ανέτρεψε αυτόν τον σχεδιασμό.

Να αναφέρουμε εδώ ότι στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ η Αλ Κάιντα έχει τοποθετήσει και 3.500 Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας, οι οποίοι έφτασαν στη Συρία με τις οικογένειές τους μέσω Τουρκίας.

Αυτοί οι τζιχαντιστές Τούρκοι από την Κίνα θεωρούνται σκληροτράχηλοι πολεμιστές, οι ίδιοι είναι επικηρυγμένοι από την κινεζική κυβέρνηση ως απειλή για την εθνική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους.

Λέγεται ότι ένας από τους σχεδιασμούς του Ερντογάν ήταν να μεταφέρει στην ίδια περιοχή και άλλους Ουιγούρους της Κίνας, ώστε να την αλλοιώσει πληθυσμιακά και να την “εκτουρκίσει” με αυτούς τους εποίκους. Οι ίδιοι οι Ουιγούροι πήραν τα σπίτια Σύρων που έφυγαν πρόσφυγες στη Δύση.

Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκική φυλή που ζει στην κοιτίδα των Τούρκων στη δυτική Κίνα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ, που συνορεύει με τη Μογγολία.

Στο εσωτερικό της Κίνας οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας, επιδιώκοντας την ανεξαρτησία τους και την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Σιντζιάνγκ.

Η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά της για την υποστήριξη που παρέχει η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας στους αυτονομιστές τζιχαντιστές Ουιγούρους.

Οι Ουιγούροι που μεταφέρθηκαν στη Συρία μετέχουν στο λεγόμενο Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), το οποίο θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Για τους Κινέζους αλλά και τους Ρώσους η εξολόθρευση των Ουιγούρων που βρίσκονται στη Συρία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr