Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Ο Ερντογάν αποφασισμένος για… κατάλυση του Συντάγματος

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) παραμένει αποφασισμένο να καταρτίσει ένα νέο Σύνταγμα και ότι μια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης (Κεμαλιστές) πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία επρόκειτο να καταρτίσει το νέο Σύνταγμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απόπειρες του ΑΚΡ να ενισχύσει το ρόλο της προεδρίας (με πρότυπο… τη ναζιστική Γερμανία όπως είπε ο ίδιος ο Ερντογάν), κάτι που επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης ότι η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας “Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού” (YPG) λαμβάνει εντολές από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), την ένοπλη κουρδική αυτονομιστική οργάνωση στη νοτιοανατολική Τουρκία την οποία πολεμά ο τουρκικός στρατός.

Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η απόδοση της ευθύνης στο ΡΚΚ για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι στην Άγκυρα αποτελεί μια προσπάθεια απαλλαγής της YPG από την ευθύνη. Οι οργανώσεις αυτές συνεργάστηκαν για να πραγματοποιήσουν τη βομβιστική επίθεση, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Έπεσε ελικόπτερο του Κατάρ – 7 νεκροί Καταριανοί και Τούρκοι

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr