ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν στην εκεχειρία στη Συρία όχι γιατί πιστεύουν σε αυτή αλλά γιατί επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο, είπε ο ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και πολιτικός αναλυτής Σαΐτ Γιλμάζ στο Sputnik.

“Δεν υπάρχει λεπτομερές σχέδιο για την επίλυση της συριακής κρίσης. Για αυτό τον λόγο η διατήρηση της εκεχειρίας είναι αδύνατη”, πρόσθεσε.

Η εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και των “μετριοπαθών” ισλαμιστών κηρύχτηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Από την εκεχειρία εξαιρούνται το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Τη Δευτέρα ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Κουραλένκο προειδοποίησε ότι η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της με τη Συρία. Αυτό έχει θέσει σε επιφυλακή τους Ρώσους, οι οποίοι υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει κάποια προβοκάτσια για να βρει αφορμή να εισέλθει στο έδαφος της Συρίας.

Ο Σαΐτ Γιλμάζ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να υποστηρίξει την παραμονή του Άσαντ στη διακυβέρνηση της χώρας ώστε να βρεθούν με εκείνον οι λύσεις της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

“Η Συρία δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική στρατηγική ήταν επικεντρωμένη στο Ιράκ, το οποίο είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Τελικά, η Ουάσιγκτον επιθυμεί να δημιουργήσει έναν κουρδικό ενεργειακό διάδρομο, να ελέγχει την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και να ισχυροποιήσει τη θέση της” στη Μέση Ανατολή, όπως παρατήρησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr