Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντάνε οι Αμερικανοί για τις δύο βάσεις – αεροδρόμια στο Κουρδιστάν

Τι απαντάνε οι Αμερικανοί για τις δύο βάσεις – αεροδρόμια στο Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Πεντάγωνο τη Δευτέρα αρνήθηκε τα δημοσιεύματα ότι κατασκευάζει δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στη Συρία, στα κουρδικά εδάφη, ως βάσεις για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Συριακές στρατιωτικές πηγές και αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνουν τον αεροδιάδρομο στο παλιό αεροδρόμιο του Ρμεϊλάν, στην επαρχία της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, ενώ νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασκευάζεται ακόμα ένα αεροδρόμιο κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι.

“Δεν χτίζουμε ούτε χρησιμοποιούμε αεροπορικές βάσεις στη Συρία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λογαχός Τζεφ Ντέιβις μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχτηκαν ότι έχουν στείλει περίπου 50 άνδρες των ειδικών τους δυνάμεων στα κουρδικά εδάφη στη Συρία, οι οποίοι εκπαιδεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Ότι έχουμε ανθρώπους εκεί και ότι κάνουμε παραδόσεις εκεί, και όλα αυτά πρέπει να πάνε εκεί με κάποια μέσα δεν πρέπει να είναι μυστικό, αλλά δεν θα σχολιάσουμε τα μέσα”, είπε ο Ντέιβις.

Εντάξει, πώς κάνετε έτσι εκεί στο Πεντάγωνο. Συμφωνούμε μαζί σας. Δεν τη χρησιμοποιείτε τη βάση… Ούτε φτιάχνετε άλλη βάση. Οι Κούρδοι μόνοι τους τα φτιάχνουν, οι Κούρδοι τα χρησιμοποιούν και εσείς απλά προσγειώνεστε και απογειώνεστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr