Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε μέχρι που μπορεί να χτυπήσουν οι πύραυλοι από τη Βόρεια Κορέα (φωτο)

Δείτε μέχρι που μπορεί να χτυπήσουν οι πύραυλοι από τη Βόρεια Κορέα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διπλωματικοί κύκλοι από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εκτιμούν πως η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι εκτός ελέγχου και δύσκολα μπορεί να επανέλθει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να μην πείθει σε ότι αφορά τη βόμβα υδρογόνου όμως τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα έχουν ένα ικανότατο βεληνεκές όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ενώ οι πύραυλοι Taepodong – 3 μπορούν άνετα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αλλά η έλλειψη πληροφοριών για τον αριθμό που έχει η Βόρεια Κορέα στη διάθεση της, συντηρεί τις αμφιβολίες για την πραγματική έκταση του κινδύνου, χωρίς όμως να το αποκλείει κανείς.

Μάλιστα όπως έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα, ο προηγούμενος πύραυλος Taepodong -2 μπορεί να χτυπήσει με άνεση τη Βρετανία (και φυσικά οπουδήποτε στην Ευρώπη).

Η σοβαρότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από το μέγεθος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα σχεδιάζουν μια ξαφνική απόβαση προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο στρατηγικά σημεία της Βορείου Κορέας και να πραγματοποιήσουν μια σειρά προληπτικών επιθέσεων προκειμένου να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

north_korea_range

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr