ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Πεσμεργκά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,


















































Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ανώτατος Ιρανός αξιωματούχος ξεσπά: «Ακραία η αμερικανική πρόταση»
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Ιστορική στιγμή στον Λευκό Οίκο: Ανθρωποειδές ρομπότ περπατά στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.
Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει “τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι”, πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι περιοχές θα ονομαστούν Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία αυτή θα εκπροσωπεί όλες τις εθνότητες που ζουν εκεί.
Η Τουρκία στηρίζει την εθνική ενότητα της Συρίας (sic) και μονομερείς κινήσεις, όπως η ανακήρυξη μιας ομοσπονδίας, δεν μπορεί να είναι έγκυρες, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ αναμένεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα ανακοινώσουν σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα για τη βόρεια Συρία.
Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως η μορφή της διακυβέρνησης και της διοικητικής δομής της Συρίας θα αποφασισθούν απ’ όλα τα τμήματα του συριακού λαού με ένα νέο σύνταγμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.























































