Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατήγγειλε τη Δύση ότι επιθυμεί να διαμελίσει την Τουρκία

Ο Ερντογάν κατήγγειλε τη Δύση ότι επιθυμεί να διαμελίσει την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομολόγησε ότι υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας και κατηγόρησε τη Δύση (δηλ. την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση) ότι εξοπλίζει τους Κούρδους για να διαμελίσουν την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τις “τρομοκρατικές ενέργειες” είναι η προσμονή “να γονατίσει η Τουρκία και να εγκαταλείψει τον αγώνα”.

«Αυτοί που τρελαίνονταν επειδή πριν από εκατό χρόνια δεν μπόρεσαν να χαλάσουν την ακεραιότητα αυτής της γεωγραφίας σήμερα επιδιώκουν να πετύχουν αυτό» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε, «δεν θα επιτρέψουμε τον κατακερματισμό της πνευματικής μας ενότητας».

Ο Ερντογάν μιλώντας στην τελετή προβολής των σχεδίων της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα κατά της “διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης”, δηλαδή των Κούρδων του PKK, και είπε πως “τα όπλα στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG προμηθεύονται από τις δυτικές χώρες”.

Τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες οργανώσεις ανοίγουν γραφεία στις χώρες αυτές και οι εκπρόσωποι τους τρέφονται από εκεί ο Ερντογάν είπε:

«Ο δυτικός κόσμος τους υποθάλπει. Δεν τίθεται θέμα σοβαρού αγώνα. Δεν μου επαρκεί να ανακοινώνουν ως τρομοκρατική οργάνωση μια οποιαδήποτε οργάνωση. Τι είδους αγώνα δίνουν; Κάνουν επιδρομές; Συλλαμβάνουν εκείνους που προφυλακίζονται; Τους εκδίδουν στην Τουρκία; Από πού βρίσκουν τους οικονομικού πόρους; Αυτά τα γνωρίζουμε και τους αποδεικνύουμε με στοιχεία. Δείξτε μας μια ειλικρινή στάση. Αν η τρομοκρατία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού τότε επιδείξετε ειλικρίνεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr