Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξαναρχίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία είναι πολύ προβληματισμένη για το ρίσκο που παίρνουν Ουκρανοί στρατιώτες στο Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.

Σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς, οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να πάρουν υπό τον έλεγχο τους κομμάτια της νεκρής ζώνης που τους χωρίζει από τις περιοχές που ελέγχουν οι Ρωσόφωνοι στην περιοχή.

Ο Λουκασέβιτς προειδοποίησε τα ουκρανικά στρατεύματα πως παραβιάζουν τις συμφωνίες του Μινσκ και δήλωσε πως το Κίεβο θα πρέπει άμεσα να αποσύρει τους στρατιώτες του στις αρχικές θέσεις.

Στην Ουκρανία η κατάπαυση του πυρός διαρκεί ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται κινήσεις που δεν θα βγουν σε καλό για το Κίεβο, κατέληξε ο Λουκασέβιτς.

Από τις αρχές Μαρτίου του 2014, διαδηλώσεις των φιλορωσικών και αντικυβερνητικών ομάδων πραγματοποιήθηκαν στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, που ονομάζεται «Ντονμπάς», στον απόηχο της ουκρανικής “επανάστασης” του 2014 και του “κινήματος” Γιουρομαϊντάν που ανέτρεψε πραξικοπηματικά τον Γιανουκόβιτς (κάτι σαν το “Μένουμε Ευρώπη” με σημαίες της ΕΕ που βρέθηκαν από το… πουθενά μοιρασμένες στο πλήθος).

Αυτές οι διαδηλώσεις των φιλορώσων που ακολούθησε από τη Ρωσία η προσάρτηση της Κριμαίας και οι οποίες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας ταυτόχρονων φιλορωσικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη νότια και ανατολική Ουκρανία, μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των αποσχιστικών δυνάμεων των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr