Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη για τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Ομπάμα – Κάστρο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων «μονοπώλησε» την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Παρά το θετικό και αισιόδοξο κλίμα, κατά τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν αιχμές, με επίκεντρο κυρίως την παραβίαση των δικαιωμάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού χαιρέτισε την «άνθιση» των διμερών σχέσεων, διευκρίνισε ότι η πραγματική πρόοδος μεταξύ των δύο χωρών θα πραγματωθεί μόνο εφόσον υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ραούλ Κάστρο ανταπάντησε ότι «καμία χώρα δεν πληροί όλα τα διεθνή δικαιώματα. «Πόσες χώρες εφαρμόζουν και τα 61 ανθρώπινα δικαιώματα; Ξέρετε; Εγώ ξέρω, καμία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Κούβας.

Υπενθύμισε δε, ότι «η Κούβα έχει ισχυρό παρελθόν δικαιωμάτων όπως η υγεία, η πρόσβαση στην παιδεία και η ισότητα των γυναικών».

Σημειώνεται ότι το 2014, η κυβέρνηση της Αβάνας απελευθέρωσε 53 κρατούμενους, τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούσαν πολιτικούς κρατούμενος. Ωστόσο, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης καταγγέλλει πως στις κουβανικές φυλακές βρίσκονται ακόμη 79 άτομα.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο ηγέτης της Κούβας αξίωσε την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ και την ανάκτηση του ελέγχου της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο.

Απαντώντας, ο Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την άρση των οικονομικών κυρώσεων, δηλώνοντας ωστόσο, άγνοια για τον χρόνο υλοποίησης αυτής της δέσμευσης, επικαλούμενος τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr