Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί υπέρ του βασανισμού υπόπτων για τρομοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα βασανιστήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν πληροφορίες από τους ύποπτους τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Περίπου παρόμοιο είναι και το ποσοστό αυτών που υποστηρίζουν κάτι αντίστοιχο σε χώρες όπως η Νιγηρία εκεί όπου είναι πολύ συχνές οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η δημοσκόπηση αντανακλά την άποψη της κοινής γνώμης μετά τη σφαγή του Δεκεμβρίου στο Σαν Μπερναντίνο που στοίχισε τη ζωή 14 ανθρώπων αλλά και της μεγάλης κλίμακας επιθέσεις που εκδηλώνονται στην Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με πρόσφατες δηλώσεις του σε προεκλογική του εκστρατεία επανέφερε δυναμικά το ζήτημα του κατά πόσον οι ύποπτοι τρομοκρατίας θα πρέπει να βασανίζονται.

Μάλιστα ο Τραμπ δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα επιδιώξει να επαναφέρει τον εικονικό πνιγμό, μια ανακριτική τεχνική που απαγόρευσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η τεχνική αυτή προσομοιώνει τον πνιγμό ενώ έχει χαρακτηριστεί παράνομη από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίες επικαλούνται τις Συμβάσεις της Γενεύης.

Η θέση αυτή του Τραμπ προκάλεσε σφοδρή κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παγκόσμιους φορείς και πολιτικούς αντιπάλους.

Εν τούτοις, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί συμφωνούν με την άποψη του Τραμπ, αν και η έρευνα δεν ρώτησε τους ερωτηθέντες να καθορίσουν την μορφή των βασανιστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr