Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εξαγωγή” κρατουμένων από το Γκουαντάναμο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει κοινοποιήσει στο κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι σκοπεύει να μεταφέρει γύρω στους δέκα κρατούμενους από τις φυλακές Γκουαντάναμο της Κούβας σε τουλάχιστον δύο χώρες, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος, η πρώτη μεταφορά κρατουμένων αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον ενώ οι υπόλοιπες θα γίνουν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Μεταξύ των κρατουμένων βρίσκεται και ο Ταρίκ Μπα Οντά, ένας Υεμενίτης που έχει κηρύξει απεργία πείνας εδώ και αρκετό καιρό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη φυλακή της αμερικανικής ναυτικής βάσης στον όρμο του Γκουαντάναμο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 91 κρατούμενοι. Παρά τις αντιρρήσεις μελών του Κογκρέσου, ο Ομπάμα σχεδιάζει να κλείσει τις εγκαταστάσεις προτού αποχωρήσει από την προεδρία τον Ιανουάριο του 2017.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Απορρίπτει τους φόβους για μια «κακή συμφωνία» με το Ιράν μετά την αιφνιδιαστική κίνηση Τραμπ

Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με πλήρη συμφωνία

Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε

Στον ναύσταθμο της Κρήτης επέστρεψε το USS Gerald Ford

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για πέντε ημέρες τα πλήγματα κατά των ιρανικών ενεργειακών υποδομών – Το Ιράν διαψεύδει τις «παραγωγικές συζητήσεις» και μιλά για υποχώρηση Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr