Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από την ελευθερία του Τύπου!

Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από την ελευθερία του Τύπου!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητικός εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν εκφράζοντας τη λύπη του για τις δηλώσεις Ομπάμα περί «πολύ ανησυχητικής πορείας» της Τουρκίας στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνοντας ότι υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα από την ελευθερία του Τύπου!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησε αναπάντητες τις επικριτικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και δήλωσε ότι τα θέματα που έχει συζητήσει κατά καιρούς μεταξύ τους ήταν «πολύ πιο χρήσιμα» από αυτό.

«Με λυπεί το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν τη απουσία μου», δήλωσε ο Ερντογάν σε τούρκους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον καθώς ολοκλήρωνε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Αυτά τα θέματα δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Μπαράκ Ομπάμα» ισχυρίστηκε, τονίζοντας:

«Δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό. Σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας, είχαμε μιλήσει για πιο χρήσιμα πράγματα από την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ανάμεσά τους η Hurriyet.

Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του την Πέμπτη, την επομένη δήλωσε – αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο Ερντογάν – ότι του έχει εκφράσει ευθέως τις απόψεις του για το ζήτημα:

«Δεν είναι μυστικό πως υπάρχουν ορισμένες δυναμικές στην Τουρκία που με ανησυχούν. Νομίζω ότι η προσέγγιση που υιοθετήθηκε σε σχέση με τον Τύπο μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε μια πολύ ανησυχητική πορεία».

Επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, ο Ερντογάν ανέφερε εξάλλου ότι απόδειξη σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να εκδίδονται εφημερίδες που τον έχουν χαρακτηρίσει «κλέφτη» ή «δολοφόνο», γεγονός που επισήμανε και κατά την διάρκεια άλλων συναντήσεων που είχε στις ΗΠΑ.

«Οι εφημερίδες που με έχουν προσβάλει εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό το είδος της προσβολής και της απειλής δεν επιτρέπεται στη Δύση. Εάν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτό το θέμα (της ελευθερίας του Τύπου) στην ατζέντα των συνομιλιών μας, θα του το είχα πει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr