Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διώκεται ο Τούρκος βουλευτής που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν έδωσε χημικά στους τζιχαντιστές

Διώκεται ο Τούρκος βουλευτής που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν έδωσε χημικά στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος βουλευτής Ερέν Ερντέμ, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, ο οποίος αποκάλυψε στην τουρκική Βουλή ότι το Ισλαμικό Κράτος παρέλαβε τα υλικά για την κατασκευή του χημικού αερίου Σαρίν μέσα από την τουρκική επικράτεια, κατηγορείται ως “τρομοκράτης” από την τουρκική “δικαιοσύνη” του Ερντογάν.

Ο ίδιος ο βουλευτής καταγγέλλει ότι οι κατηγορίες στο πρόσωπό του στηρίζονται σε “μυστικές καταθέσεις μαρτύρων” δίχως καμία απόδειξη. Ο Ερέν Ερντέμ εκτός από βουλευτής είναι και δημοσιογράφος.

Η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση της άρσης ασυλίας του βουλευτή, ο οποίος αντιμετωπίζει ισόβια ποινή κάθειρξης για “σχέσεις με την τρομοκρατία”.

Ο Ερντέμ μιλώντας στο ρωσικό Sputnik κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια ακόμη συνωμοσία του τουρκικού κράτους εναντίον του.

“Διεξήγαγαν μια έρευνα για εμένα ότι είμαι μέλος του “παράλληλου κράτους”, το οποίο είναι μια ακαθόριστη και ασαφής τρομοκρατική οργάνωση”, δήλωσε ο βουλευτής.

Ο Ερντογάν εφηύρε το “παράλληλο κράτος” ως ένα δοχείο που “χωράνε” όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Δεν έχει καθορισθεί ποιο είναι, ωστόσο, υφίσταται ως κατηγορία και ως μέλη του ονομάζονται όσοι πάνε κόντρα στον “σουλτάνο” της Άγκυρας.

“Η έρευνα στηρίζεται σε καταθέσεις “μυστικών μαρτύρων”. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει κάτι εκτός από αυτές τις “μυστικές μαρτυρίες”. Λοιπόν, ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις μυστικές μαρτυρίες;”, αναρωτιέται ο Ερντέμ.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι του έγινε πρόταση εξαγοράς του, ότι του υποσχέθηκαν να του διαγράψουν τα χρέη στην Εφορία, αρκεί να υπογράψει μια δήλωση που επιθυμεί το τουρκικό κράτος.

“Ένας από τους λόγους [που διώκομαι] είναι η σκληρή μου αντιπολίτευση στην πολιτική του Ερντογάν, ιδιαίτερα στην υπόθεση Σαράφ στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία σχετίζεται με τη διαφθορά του Ερντογάν και των υπουργών του. Πριν δύο χρόνια ήμουν ο μόνος δημοσιογράφος που ερεύνησε την πορεία του χρήματος μεταξύ Σαράφ και πολιτικών στην Τουρκία. Η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να καταστρέψει τα πάντα (έγγραφα, αποδείξεις) που σχετίζονταν με αυτές τις σχέσεις”.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην υπόθεση του Ρέζα Ζαράμπ, γνωστού επίσης ως Ρίζα Σαράφ, ενός Τούρκου εμπόρου χρυσού που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς που εναγκάλισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εσωτερικό του κύκλο.

“Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις μου σχετικά με το θανατηφόρο χημικό αέριο Σαρίν”.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ερντέμ κατήγγειλε από το Russia Today ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παρέλαβαν τα υλικά για την παρασκευή του χημικού αερίου Σαρίν μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Είναι το ίδιο χημικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά αμάχων στη Συρία και κατηγορήθηκε ότι το έριξε η κυβέρνηση της Δαμασκού. Επρόκειτο για μια καλοστημένη προβοκάτσια για να εισβάλει το ΝΑΤΟ στη Συρία, εισβολή που τελικά δεν έγινε.

Διαβάστε σχετικά: Αποκάλυψη ΣΟΚ! Από την Τουρκία προμηθεύτηκε το Ισλαμικό Κράτος χημικό αέριο Σαρίν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr