Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ράσμουσεν του ΝΑΤΟ κάνει υποδείξεις στη Ρωσία ενώ οι ναζί της Ουκρανίας σκοτώνουν

Ο Ράσμουσεν του ΝΑΤΟ κάνει υποδείξεις στη Ρωσία ενώ οι ναζί της Ουκρανίας σκοτώνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέφρασε Την ανησυχία του για την εμφάνιση ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι περαιτέρω στρατιωτική ανάμειξη στη χώρα από την πλευρά της Ρωσίας θα οδηγήσει τη Μόσχα σε μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση.

Την Κυριακή το καθεστώς του Κιέβου έστειλε τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Σλοβιάντσκ στα ανατολικά, όπου ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια.

Ένας Ουκρανός αξιωματικός της υπηρεσίας ασφαλείας κι ένας φιλορώσος ακτιβιστής έχουν σκοτωθεί επισήμως μέχρι στιγμής.

«Ανησυχώ υπερβολικά για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία. Παρατηρούμε μία συντονισμένη εκστρατεία βίας από φιλορώσους αυτονομιστές με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας», αναφέρει ο κ. Ράσμουσεν σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, η εμφάνιση ένοπλων ανδρών με όμοιες στολές παραλλαγής με αυτές που φορούσαν Ρώσοι στρατιώτες στη διάρκεια της κατάληψης της Κριμαίας συνιστά μία σοβαρή εξέλιξη.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την κρίση και να αποσύρει τον μεγάλο αριθμό στρατιωτών της, περιλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, από την περιοχή γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Όποια περαιτέρω ρωσική στρατιωτική ανάμειξη, με οποιαδήποτε πρόφαση, το μόνο που θα κάνει είναι να εντείνει την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Τραμπ: Το Ιράν χρειάζεται 10 χρόνια για να ανοικοδομηθεί – Η αλλαγή καθεστώτος δεν αποτελεί προτεραιότητα

Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το ΝΑΤΟ, «δειλοί» οι σύμμαχοι για τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr