Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Μην οδηγούν οι γυναίκες – Εκτίθενται στον σατανά!

Σαουδική Αραβία: Μην οδηγούν οι γυναίκες – Εκτίθενται στον σατανά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία από τις πιο ισχυρές φωνές μέσα στην Σαουδική Αραβία, ο υπερσυντηρητικός μουφτής Αμπντουλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ δήλωσε σε  ομιλία του στο μεγαλύτερο θρησκευτικό κανάλι της χώρας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να συνεχίσουν να μην οδηγούν στην χώρα, καθώς αυτού του είδους η δραστηριότητα της εκθέτει στον σατανά!

ίδιος επισήμανε επίσης ότι οι άνδρες με «αδύναμο πνεύμα» και «εμμονή με τις γυναίκες» θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό σε γυναίκες οδηγούς. Ενώ τέλος υποστηρίζοντας με σοβαρά επιχειρήματα την θέση του επικαλέστηκε το ότι αν οι γυναίκες οδηγούν ασυνόδευτες τα μέλη των οικογενειών τους και οι άνδρες τους δεν θα γνωρίζουν που βρίσκονται.

Τα δικαιώματα των γυναικών είναι εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στην υπερσυντηρητική ισλαμική χώρα. Αν και η οδήγηση δεν είναι τεχνικά παράνομη για τις γυναίκες, στην ουσία απαγορεύεται, καθώς απαιτείται μία τοπική άδεια για να μπορεί να γίνει αυτό, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει για γυναίκα οδηγό.

Μάλιστα πέρσι, η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στην Σαουδική Αραβία Λουτζάν αλ-Χατθλούλ καταδικάστηκε σε 10 εβδομάδες ποινή φυλάκισης, επειδή αφήφησε την απαγόρευση και οδήγησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Σαουδική Αραβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως το καθεστώς για τις γυναίκες τα τελευταία δυο-τρία χρόνια έχει γίνει κάπως πιο χαλαρό, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο οι γυναίκες ψήφισαν για πρώτη φορά, σε δημοτικές εκλογές. Ενώ και το καθεστώς επιτρέπει πλέον στους διαζευγμένους συζύγους ή τις χήρες γυναίκες να μπορούν να πάρους τις ταυτότητες των παιδιών τους στην κατοχή τους, ώστε να μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία και τις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η μακροχρόνια κηδεμονία των ανδρών στην χώρα συνεχίζει αμείωτη, απαγορεύοντας στις γυναίκες να παντρεύονται ελεύθερα, να ταξιδεύουν, να προχωρούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ή να αποκτήσουν διαβατήριο χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή ή κηδεμόνα.

Ο μεγάλος Μουφτής ήταν ανέκαθεν μία φωνή από τα βάθη του πιο συντηρητικού Ισλάμ καθώς πρόσφατα ήταν αυτός που απαγόρευσε το σκάκι στην Σαουδική Αραβία ως παιχνίδι που δείχνει «την εχθρότητα και το μίσος», ενώ υποστήριξε ότι το Twitter και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «πηγή όλων των κακών και φέρνουν την καταστροφή»!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr