Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ “μαλώνει” τον Ερντογάν: Μην μπεδρεύεις το προσφυγικό με την σάτιρα

Η Μέρκελ “μαλώνει” τον Ερντογάν: Μην μπεδρεύεις το προσφυγικό με την σάτιρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι το αίτημα του για τη δίωξη του Γερμανού κωμικού που έγραψε ένα σατιρικό ποίημα που τον έθιγε, δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες. Μάλιστα η κ. Μέρκελ τον καλεί ευθέως να μην συσχετίζει το προσωπικό του πρόβλημα με τον γερμανό καλλιτέχνη που τον σατίρισε με το προσφυγικό ζήτημα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι δεν θα συμβιβαστεί στα θέματα των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών, προκειμένου να προστατευθεί η συμφωνία ΕΕ-Αγκυρας, για την προσφυγική κρίση.

«Θέλω να τονίσω ότι έχουμε θεμελιώδεις αξίες στο σύνταγμα, που περιλαμβάνουν την ελευθερία της γνώμης, την ελευθερία της επιστήμης και βέβαια την ελευθερία της τέχνης», είπε η Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αίτημα του Τούρκου προέδρου για την δίωξη του Γιαν Μπόχμερμαν.

«Η τέχνη και αυτές οι θεμελιώδεις αξίες είναι έγκυρες, ανεξάρτητα από τα όποια πολιτικά προβλήματα συζητούμε ο ένας με τον άλλο. Και αυτό περιλαμβάνει και την προσφυγική κρίση. Πιστεύω ότι η Τουρκία και η ΕΕ και κατά συνέπεια η Γερμανία έχουν συμφέρον στην εξεύρεση πολιτικής λύσης σε αυτό», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Η Μέρκελ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όταν η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Μπόχμερμαν, για το ποίημα που απήγγειλε για τον Ερντογάν ο Γερμανός κωμικός στην τηλεοπτική εκπομπή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr