Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο Ερντογάν διέταξε την επίθεση με χημικά στο Χαλέπι”

“Ο Ερντογάν διέταξε την επίθεση με χημικά στο Χαλέπι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία κατήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik ο Κούρδος ακτιβιστής Κανί Ξουλάμ.

Αναφερόμενος στην επίθεση με χημικά που εξαπέλυσαν πριν μερικές ημέρες “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στο βόρειο Χαλέπι, είπε:

“Οι Κούρδοι ήταν τα θύματα αυτής της επίθεσης και δεκάδες από αυτούς τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν”.

Τα χημικά τα έριξε στους Κούρδους η υποτιθέμενη “μετριοπαθής” τζιχαντιστική συμμορία Στρατός του Ισλάμ (Τζαΐς Αλ Ισλάμ), η οποία συμμετέχει με την υποστήριξη Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη, ενώ οι Κούρδοι -που είναι οι μόνοι που αποδεδειγμένα άλλαξαν τον πόλεμο εις βάρος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος- έχουν αποκλειστεί από αυτές τις ειρηνευτικές συνομιλίες ύστερα από βέτο του “σουλτάνου” της Άγκυρας.

Με άλλα λόγια, τζιχαντιστές με χημικά όπλα βρίσκονται στη Γενεύη και συζητάνε για την ειρήνη.

“Στόχος τους είναι να εκφοβίσουν τους Κούρδους, να τους σωπάσουν. Λαμβάνουν βοήθεια από την Τουρκία, από τη Σαουδική Αραβία, από το Κατάρ και ο μεγαλύτερος φόβος της Τουρκίας είναι οι Κούρδοι”, λέει ο ίδιος ακτιβιστής.

Ο Κανί Ξουλάμ κατήγγειλε μάλιστα ότι η επίθεση με τα χημικά στο Χαλέπι έγινε με προσωπική εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Οι Κούρδοι αισθάνονται ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να τους σωπάσει για πάντα, να τους γονατίσει, και τους επιτίθεται μέσα στην Τουρκία με τον δικό του στρατό και τους επιτίθεται στη Συρία με τους εντολοδόχους του”.

Άγκυρα και Σαουδική Αραβία ισχυρίζονται ότι εξοπλίζουν τη “μετριοπαθή” ισλαμιστική αντιπολίτευση στη Συρία για να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ. Αλλά πλέον οι Κούρδοι είναι η προτεραιότητα.

“Νταλίκες μεταφέρουν κανόνια, πυραύλους, όλους τους τύπους όπλων στη Συρία και υποστηρίζουν αυτές τις ισλαμιστικές ομάδες”, είπε ο Ξουλάμ, περιγράφοντας τα φορτία που στέλνει η τουρκική κυβέρνηση στις ισλαμιστικές συμμορίες της Συρίας που παριστάνουν την αντιπολίτευση.

“…ο Ερντογάν έχει παγιώσει την εξουσία του και έχει γίνει απόλυτος άρχοντας”, λέει ο Ξουλάμ. “Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στην Τουρκία. Δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Τουρκία…”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr