Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Θέλουμε την Τουρκία φίλη αλλά όχι τον Ερντογάν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε την Πέμπτη ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την Τουρκία ως φίλη χώρα, ωστόσο έχει πρόβλημα με συγκεκριμένους Τούρκους πολιτικούς.

«Θεωρούμε την Τουρκία φίλη μας», ανέφερε ο κ. Πούτιν. «Έχουμε προβλήματα ωστόσο με μερικούς Τούρκους πολιτικούς, των οποίων τη συμπεριφορά θεωρούμε κατώτερη των περιστάσεων», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος φωτογραφίζοντας τον Ερντογάν και τον κύκλο του.

Ρωσία και Τουρκία έχουν συγκρουστεί έντονα στο συριακό, καθώς η Άγκυρα υποστηρίζει από την αρχή της εξέγερσης, το 2011, τη συριακή αντιπολίτευση και τους τζιχαντιστές, ενώ η Μόσχα έχει υποστηρίξει σθεναρά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στην Αίγυπτο, η Ρωσία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί δικτάτορα και σφαγέα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ήταν σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και είναι γνωστές οι υπόγειες διαδρομές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ευνοούν τα όνειρα του “Σουλτάνου” για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε διαφορετικά στρατόπεδα βρίσκονται οι δύο χώρες τόσο στην εσωτερική σύγκρουση στη Λιβύη, όσο και στη διαμάχη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ η Ρωσία στηρίζει έμμεσα τους Κούρδους της Συρίας, που έχουν στενές σχέσεις με το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για το Ιράκ

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr