Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα χάσει τις εκλογές ακόμη και από την Λεπέν

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα χάσει τις εκλογές ακόμη και από την Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα “τάρταρα” έχει πέσει η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των εταιρειών Odoxa/Dentsu Consulting που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Le Parisien και το δίκτυο BFMTV.

Η έρευνα έδειξε ότι ο Ολάντ δεν πρόκειται να περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί, θα ηττηθεί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, ακόμη και αν πρόκειται για την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει ποτέ ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Στην έρευνα , ο Φρανσουά Ολάντ θα συγκέντρωνε στην καλύτερη περίπτωση 15% στον πρώτο γύρο, αν οι εκλογές γίνονταν αύριο Κυριακή. Θα αποκλειόταν στον πρώτο γύρο, καθώς θα ερχόταν μετά την Μαρίν Λεπέν και τον υποψήφιο της δεξιάς, είτε αυτός είναι ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είτε ο Αλέν Ζιπέ, το φαβορί των δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές που θα διεξαγάγει τον ερχόμενο Νοέμβριο η συντηρητική παράταξη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποφασίσει εάν θα είναι το 2017 υποψήφιος για μια δεύτερη προεδρική θητεία. Πάντως το 43% των Γάλλων θα προτιμούσε, εάν δεν διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ο Ολάντ, να αντιπροσωπεύσει την αριστερά ο νεαρός υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προηγείται με απόσταση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, έτσι και στην έρευνα της Odoxa η Μαρίν Λεπέν προκρίνεται στον δεύτερο γύρο σε όλα τα σενάρια. Σύμφωνα με την έρευνα στην τελική μονομαχία η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) θα συντριβόταν από τον Αλέν Ζιπέ (66% έναντι 34%) ή από τον Εμμανουέλ Μακρόν (61% έναντι 39%), ενώ θα την νικούσε επίσης με διαφορά ο Νικολά Σαρκοζί (55% έναντι 45%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr