Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαλιάρα Γιούνκερ στους εκβιασμούς Νταβούτογλου για το προσφυγικό

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας και τα κριτήρια αυτά δεν θα «νερωθούν», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ΕΕ βασίζεται στην Τουρκία για να περιορίσει την ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη και ο κ. Γιούνκερ δηλώνει πως η συνεργασία αυτή ήδη αποφέρει καρπούς. Όμως η Άγκυρα απείλησε χθες να αποχωρήσει από τη συμφωνία αν η ΕΕ δεν κάνει αυτά που της αναλογούν, με βάση τη συμφωνία του Μαρτίου, και συγκεκριμένα αν δεν άρει τους περιορισμούς στη βίζα για όσους Τούρκους ταξιδεύουν στην ΕΕΕ.

«Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλους τους εναπομένοντες όρους ώστε η Κομισιόν να μπορέσει να υιοθετήσει την πρότασή της τους επόμενους μήνες», δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα κριτήρια δεν θα νερωθούν».

Αφορμή υπήρξε η ευθεία προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους από τον Νταβούτογλου, καθώς τονίζει πως αν μέχρι τον Ιούνιο δεν εκδοθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για το προσφυγικό, θα ακυρωθεί.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ουσιαστικά επανέλαβε τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Εθνοσυνέλευση έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΕ, για το θέμα της βίζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr