Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν νικήθηκε ποτέ – Το συγκινητικό αντίο στο κόμμα (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κόμμα αποχαιρέτησε ο Φιντέλ Κάστρο κατά την ομιλία της Τρίτης στο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Ο Lider Maximo δεν ηττήθηκε επί πέντε και βάλε δεκαετίες και έφυγε όρθιος ενώ παρακολούθησε μια ντουζίνα ορκωμοσίες προέδρων στις ΗΠΑ που δεν κατάφεραν να τον ανατρέψουν ούτε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και αυτό λέει πολλά από μόνο του.

Η Ιστορία θα καταγράψει πως ο Φιντέλ δεν ανετράπη από το λαό του όταν έχασε τις “πλάτες” της Σοβιετικής Ένωσης και τούτο μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση χιλιομετρικά από τις ΗΠΑ. Η Κουβανική Επανάσταση πέτυχε πολλά παρά τα λάθη και τα προβλήματα πέραν του εμπάργκο που υπέστη για δεκαετίες ολόκληρες. Ο αποκλεισμός που υπέστη η χώρα δεν άφηνε ούτε ασπιρίνη να εισαχθεί και το αποτέλεσμα ήταν ανάποδο: Η δημιουργία του καλύτερου συστήματος υγείας στον κόσμο.

Ο Φιντέλ, στη μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε στο θάνατο αλλά και στην πίστη του για το μέλλον της Κούβας.

«Γίνομαι 90 σύντομα, και σύντομα θα είμαι όπως όλοι οι άλλοι. Η ώρα έρχεται για όλους και ίσως είναι μία από τις τελευταίες φορές που θα μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα. Οι  ιδέες όμως των Κουβανών κομουνιστών θα μείνουν ως απόδειξη για τον πλανήτη πως αν τις δουλέψουμε με ζήλο και αξιοπρέπεια, μπορούν να παράξουν τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι» τόνισε ο Φιντέλ.

Όποια και αν είναι η συνέχεια δεν έχει ουσιαστικά καμία σημασία. Η Κουβανική Επανάσταση πέτυχε ακόμη κι αν στο μέλλον ανατραπεί και όπως έχει πει ο αδελφός του Φιντέλ για την διαδοχή του “δεν μπορεί να αντικαταστήσεις έναν ελέφαντα με 100 μυρμήγκια”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr