Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπάργκο στους ξένους δημοσιογράφους από τον Ερντογάν

Εμπάργκο στους ξένους δημοσιογράφους  από τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνήθη πρακτική εξελίσσεται πλέον η απαγόρευση της εισόδου ξένων δημοσιογράφων στην Τουρκία από την Άγκυρα.

Όπως γνωστοποίησε κυβερνητικός αξιωματούχος, την Τετάρτη, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία σε έναν δημοσιογράφο στέλεχος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, μία μόλις ημέρα μετά την απαγόρευση εισόδου στη χώρου ενός δημοσιογράφου του γερμανικού καναλιού ARD. Η απαγόρευση εισόδου στον δημοσιογράφο του ρωσικού πρακτορείου έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας περνούν σοβαρές δοκιμασίες λόγω της άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής των δύο χωρών στον πόλεμο στη Συρία.

Ειδικότερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας του Sputnik στην τουρκική γλώσσα Μαχίρ Μποζτεπέ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας δεν επετράπη η είσοδος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στον Τουράλ Κερίμοφ, τον επικεφαλής του γραφείου του ρωσικού πρακτορείου στην Τουρκία, και ότι η δημοσιογραφική του ταυτότητα και η άδεια παραμονής του στην Τουρκία κατασχέθηκαν. Ο Κερίμοφ δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι αναμένει μια επίσημη εξήγηση από την Τουρκία.

«Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τι είδους εξηγήσεις θα δοθούν στη διπλωματική μας αντιπροσωπεία από τις τουρκικές αρχές για τους λόγους που συνέβη όλο αυτό» είπε ο Κερίμοφ στο Sputnik.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση των τουρκικών αρχών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Sputnik στην Τουρκία αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη σε επικριτικές δηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Για τον Ερντογάν Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές διαφορές – «Δεν πρέπει να αγνοούμε άλλα αμφιλεγόμενα σημεία εστιάζοντας σε μία και μόνο διαφορά»

Συνεχίζονται οι «επιτυχίες» Μητσοτάκη – Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατ. Μεσογείου

Βελόπουλος για επίσκεψη Ράμα: Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr