Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημιουργείται άξονας Ρωσίας – Ισραήλ για τη Συρία;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Πέμπτη τη Ρωσία με κάθε επισημότητα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την οπτική των δύο χωρών σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη συνεργασία τους στη Συρία, αναφέρει το Ria Novosti.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, η συνάντηση στην οποία δεν θα συζητηθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα, θα αφορά τη συνεργασία της Μόσχας με το Ισραήλ για τον εναέριο χώρο της Συρίας…

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για αυτή την προσέγγιση όπως αναφέρει η γερμανική Deutsche Wirtschafts Nachrichten που υποστηρίζει πως ο Νετανιάχου αναζητά την υποστήριξη της Μόσχας για τα υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως το συγκεκριμένο έδαφος δεν ανήκει στο Ισραήλ και πως οι εδαφικές απαιτήσεις πρέπει να ξεκαθαριστούν υπό διαπραγμάτευση που δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή λόγω της κατάστασης στη Συρία, αναφέρει η Haaretz και πως οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν θέση σε αυτό.

Αυτή η απάντηση από τις ΗΠΑ ήρθε μετά τη δήλωση Νετανιάχου πως “το Ισραήλ ποτέ δεν θα παραδώσει τα υψίπεδα του Γκολάν τα οποία είναι έδαφος του Ισραήλ από τα αρχαία χρόνια και συνεχίζει ως σήμερα” αναφέρουν οι New York Times. Αυτές τις δηλώσεις κατήγγειλε η Συρία στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αυτό το ταξίδι του Νετανιάχου στη Μόσχα είναι το έβδομο στη Ρωσία από το Μάρτιο του 2009 ως πρωθυπουργός ενώ το τελευταίο ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε τον τρόπο κοινής αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν περάσει από πολλές διακυμάνσεις αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνουν να έρχονται όλο και πιο κοντά βάσει των κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr