ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα “φάει” και τον Νταβούτογλου ο Ερντογάν;

Θα “φάει” και τον Νταβούτογλου ο Ερντογάν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας τις τελευταίες ώρες,αναφέρουν ότι εντός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ξεκινά συζήτηση για το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του Αχμέτ Νταβούτογλου από την Πρωθυπουργία και την ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης.

Η συζήτηση ξεκινά με πρωτοβουλία του τουρκικού Προεδρικού. Ο συνεργάτης του Προεδρικού, αναλυτής-δημοσιογράφος Νασουχί Γκιονγκιόρ, με δημόσια παρέμβαση του τονίζει ότι πλέον έχει έρθει η στιγμή για την απομάκρυνση του κ. Νταβούτογλου από το πολιτικό προσκήνιο.

Ο κ. Γκιουνγκιόρ αναφέρει ότι από τώρα και στο εξής το ΑΚΡ δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει την πορεία του με την ηγεσία του κ. Νταβούτογλου και θεωρεί αποτυχημένη την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κ.Νταβούτογλου.

Οι πληροφορίες της Κυπριακής «Καθημερινής» από το εσωτερικό του ΑΚΡ αναφέρουν ότι κύκλοι του Προεδρικού καθώς και κάποιες μερίδες εντός του ΑΚΡ έχουν διακόψει την συνεργασία τους με τον κ. Νταβούτογλου. Θεωρούν ότι με τον κ. Νταβούτογλου και τους συνεργάτες του η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει το πολίτευμα της κατά τους επόμενους μήνες.

Η εφημερίδα πληροφορείται ακόμη ότι εντός του ΑΚΡ διάφορες προσωπικότητες έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την ηγεσία του κόμματος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του στενού φίλου και συνεργάτη του Προέδρου, Υπουργού Συγκοινωνιών Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Εκτός από αυτά τα κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ και ο Ομέρ Τσελίκ εκφράζει ενδιαφέρον για μελλοντικά υψηλόβαθμα καθήκοντα στο κυβερνών κόμμα. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί και το όνομα του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου, Υπουργού Ενέργειας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ, το αστέρι του οποίου λάμπει κατά το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» – Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr