Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, τέλος και οι μπύρες στη Βενεζουέλα

Μετά το ηλεκτρικό ρεύμα, τέλος και οι μπύρες στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Μπύρα, Νίκολας Μαδούρο,

Αν οι διακοπές και οι περιορισμοί στην ηλεκτροδότηση είναι κάτι που μπορούν να αντέξουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, οι διακοπές στο νερό οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα: τον περιορισμό της παραγωγής μπύρας.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής μπύρας της χώρας, η Empressas Polar SA, ανακοίνωσε  ότι θα αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή καθώς δεν μπορεί να βρει το απαραίτητο συνάλλαγμα για να αγοράσει κριθάρι από το εξωτερικό.

«Δεν έχουμε βρει ακόμα επενδυτές, και έχουμε κριθάρι μέχρι τις 29 Αριλίου» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. «Εξαιτίας αυτού, είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την παραγωγή μπύρας μέχρι να είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε δανειοδότηση από το εξωτερικό».

Η παύση της παραγωγής στην μεγαλύτερη εταιρία της χώρας, και η άμεσα εμφανής έλειψη στην αγορά της μπύρας, είναι το τελευταίο -και ίσως πιο χαρακτηριστικό- χτύπημα για τους κατοίκους της Βενεζουέλας, οι οποίοι απολαμβάνουν μετά μανίας το συγκεκριμένο ποτό.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας της χαμηλής τιμής του πετρελαίου, το οποίο αντιστοιχεί στο 95% των εισροών σε συνάλλαγμα. Πέρσι η οικονομία συρρικνώθηκε καά 5,7% ενώμέσα στο 2016 αναμένεται να υποχωρήσει 8% ακόμα, την ίδια στιγμή που ο τιμάριθμος ανεβαίνει με ρυθμούς 500% ετησίως.

Πάντως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο, σε ομιλία του τον Φεβρoυάριο είχε αποκαλέσει τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εταιρίας «κλέφτη» και «προδότη», και είχε κατηγορήσει την εταιρία του για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

Ρωσία: Με εντολή Πούτιν υπό κρατικό έλεγχο οι θυγατρικές των Danone και Carlsberg

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του

Η Τουρκία ζήτησε άρση κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα λόγω ενεργειακής κρίσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr