Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναπτύχθηκαν 150 Αμερικανοί κομάντος στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας

Αναπτύχθηκαν 150 Αμερικανοί κομάντος στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν 150 Αμερικανοί κομάντος έφτασαν στο συριακό Κουρδιστάν, στη Ροζάβα, δηλαδή στη βόρεια Συρία.

Η άφιξη των επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι σκοπεύει να αναπτύξει συνολικά 250 Αμερικανούς των ειδικών δυνάμεων στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε στο BasNews ότι πράγματι 150 Αμερικανοί κομάντος έφτασαν στη Ρμεϊλάν, όπου οι Κούρδοι έχουν παραχωρήσει μια παλιά συριακή αεροπορική βάση στους Αμερικανούς. Η Ρμεϊλάν βρίσκεται κοντά στην πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Αμερικανοί έφτασαν στη Ρμεϊλάν είτε με μεταγωγικά αεροπλάνα είτε οδικώς από το ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι Αμερικανοί κομάντος έχουν στρατοπεδεύσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρμεϊλάν ενώ κοντά τους βρίσκονται και ισχυρές κουρδικές δυνάμεις.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα μέρος της αμερικανικής δύναμης έχει μετακινηθεί προς την πόλη Αΐν Ίσα κοντά στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, οι κυρίως αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν στη Ρμεϊλάν.

Επισήμως οι Αμερικανοί κομάντος έχουν ως αποστολή την εκπαίδευση και την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες πρώτης γραμμής.

Το Ιράν από την πλευρά του, που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μπάσαρ Αλ Άσαντ, χαρακτήρισε την αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία στο πλευρό των Κούρδων ως μια “ολοφάνερη εχθρική ανάμιξη”, με τον Ιρανό υπουργό Αμύνης, Χοσεΐν Ντεχκάν να δηλώνει έτοιμος για αποστολή κι άλλης στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση της Δαμασκού εάν ζητηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr