Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί κομάντος “αρπάζουν” τζιχαντιστές οπλαρχηγούς από τη Μοσούλη

Βρετανοί κομάντος “αρπάζουν” τζιχαντιστές οπλαρχηγούς από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS πραγματοποιούν μυστικές καταδρομικές αποστολές στη Μοσούλη και συλλαμβάνουν οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Βρετανοί κατάφεραν και έπιασαν τρεις οπλαρχηγούς τις τελευταίες εβδομάδες, τους οποίους στη συνέχεια παρέδωσαν στις κουρδικές και ιρακινές Αρχές για ανακρίσεις.

Οι τζιχαντιστές αιχμαλωτίστηκαν για να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις άμυνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, εν όψει της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης – πολιορκίας που αναμένεται να ξεκινήσει για την απελευθέρωση της πόλης.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στα βορειοδυτικά της χώρας. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Στρατιωτική πηγή που μίλησε σε βρετανικά Μέσα, εξήγησε ότι γύρω από τη Μοσούλη γίνονται ευρείας κλίμακας προετοιμασίες για την απελευθέρωση της πόλης. Οι απαγωγές οπλαρχηγών του εχθρού, εκτός από χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί να αντληθούν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, σπέρνουν και τον φόβο στις εχθρικές γραμμές.

Επίσης οι Βρετανοί θεωρούν ότι ίσως να καταφέρουν να πείσουν κάποιους τζιχαντιστές να “αλλάξουν μυαλά” και να παραδοθούν ή να έρθουν μαζί τους, πράγμα που όπως λένε το κατάφεραν στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, ενέκρινε την ανάπτυξη 16 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι για να υποστηρίξουν την επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Είκοσι Βρετανοί καταδρομείς, μέλη των SAS οι περισσότεροι, υπό αμερικανική διοίκηση, συμμετέχουν σε ειδικές μυστικές αποστολές κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

Μαζί τους επιχειρούν Αμερικανοί και Αυστραλοί κομάντος.

Σε μια επιχείριση συνεργάστηκαν και Ιρακινοί κομάντος εκπαιδευμένοι από τους Βρετανούς.

Οι Ιρακινοί κομάντος ντυμένοι με κελεμπίες και παριστάνοντας τους ντόπιους κατοίκους εισήλθαν με τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή που είχε εντοπιστεί ο στόχος, σκότωσαν τους τζιχαντιστές φρουρούς και στη συνέχεια ακολούθησαν οι SAS και συνέλαβαν τον τρομοκράτη οπλαρχηγό.

“Οι SAS είναι η καρδιά αυτών των επιχειρήσεων, ωστόσο πρέπει να αποδοθούν εύσημα και στους Ιρακινούς καταδρομείς για τη συμβολή τους”, είπε μια στρατιωτική πηγή στη Mirror.

Στην περιοχή βρίσκονται και αξιωματικοί των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών MI6 και ΜΙ5, οι οποίοι επίσης συλλέγουν πληροφορίες από τις επιχειρήσεις και από τις συλλήψεις των τζιχαντιστών οπλαρχηγών αν και επίσημα δεν συμμετέχουν στις ανακρίσεις των αιχμαλώτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr