Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιός Ζίκα μας πλησιάζει: Έμβρυο με μικροκεφαλία στην Ισπανία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιός Ζίκα, Ισπανία, Μικροκεφαλία,

Ο ιός Ζίκα όπως φαίνεται μετανάστευσε και στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας μία Ισπανίδα έγκυος βρέθηκε να κυοφορεί έμβρυο με μικροκεφαλία, εξαιτίας μόλυνσης με τον ιό.

Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Νότιο Αμερική και επιστρέφοντας στην Ισπανία υπεβλήθη σε τακτικό έλεγχο, με υπερηχογράφημα που έκανε στην 20η εβδομάδα της κυήσεως. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το έμβρυο είχε ήδη εμφανή τα σημάδια της μικροκεφαλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Καταλονίας, στην Ισπανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 105 κρούσματα μόλυνσης με τον ιό Ζίκα εκ των οποίων τα 13 αφορούν σε έγκυες. Όμως, όπως αναφέρουν, το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο στο οποίο διαπιστώνεται ότι το έμβρυο έχει μικροκεφαλία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να κρατήσει το μωρό παρότι, εκτός από μικροκεφαλία, έχει και άλλες συγγενείς δυσμορφίες.

Οι ειδικοί στη Βραζιλία, όπου είναι η πηγή του κακού, αναφέρουν ότι αν και το 1% των εγκύων που μολύνονται από τον ιό αποκτούν μωρό με μικροκεφαλία, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, έως και 20% των εγκύων θα γεννήσουν μωρά με διάφορα άλλα νευρολογικά προβλήματα.

Πρόσφατα μάλιστα οι επιστήμονες από τη Βραζιλία, παραδέχθηκαν δημοσίως  σε συνέντευξη που έδωσαν στο BBC ότι τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα, καθώς όπως  δήλωσαν ο ιός Ζίκα μπορεί να είναι πίσω από πολύ σοβαρές νευρολογικές παθήσεις που επηρεάζουν τα μωρά, μέχρι και το ένα πέμπτο των μολυσμένων εγκύων. Όπως επεσήμαναν, το 20% των εγκύων που έχουν τον ιό Ζίκα θα αποκτήσουν μωρά τα οποία θα υποφέρουν από άλλες μορφές εγκεφαλική βλάβης.

Οι επιστήμονες ακόμα κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε σχέση με το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον ιό και έτσι ο Ζίκα συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις Αρχές της Βραζιλίας, τα ποσοστά αύξησης της λοίμωξης του Ζίκα σε ορισμένα μέρη της Βραζιλίας έχουν επιβραδυνθεί, χάρη στην καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με την πρόληψη της νόσου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πάντως,  λαμβάνοντας υπόψη τους υπολογισμούς των επιστημόνων, ότι μέχρι τα τέλη του 2016 θα έχουν προσβληθεί πάνω από 4 εκατ. άτομα, χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα ως «παγκόσμια υγειονομική ανάγκη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr