ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
Προστατεύοντας την Ευρώπη - Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για κατάρρευση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν προχωρήσει σε αλλαγές στην αντιτρομοκρατική της νομοθεσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά να μετριάζει την ένταση, σε κατοπινές δηλώσεις του.
Σε έντονο ύφος, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί ώστε να υπάρξει κατάργηση της βίζας.
«Ορίσαμε τα κριτήρια γι’ αυτή την κατάργηση, υπάρχουν 72 και το 65ο είναι η αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Εμμένουμε σε αυτό και η αποχώρηση ενός πρωθυπουργό (σ.σ. Αχμέτ Νταβούτογλου) δεν σημαίνει ότι οι συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας μπορούν να αγνοηθούν», πρόσθεσε.
«Εάν ο κ. Ερντογάν επιλέξει να αρνηθεί στους Τούρκους το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προς την Ευρώπη, αυτό είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου και εκείνος θα πρέπει να τους το εξηγήσει», κατέληξε.
Η συμφωνία δεν είναι «νεκρή», σημείωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Εργαζόμαστε ακόμη προς την κατεύθυνση της χορήγησης στους Τούρκους του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης προς την Ε.Ε., γιατί αποτελεί σημείο – κλειδί ώστε να διατηρηθεί η συμφωνία με την Άγκυρα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος.























































