Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Politico: Αυτή είναι η πραγματική αιτία για την ένταση με τη Ρωσία

Politico: Αυτή είναι η πραγματική αιτία για την ένταση με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 12 του μήνα το ΝΑΤΟ εγκαινίασε μία καινούργια στρατιωτική βάση στη Ρουμανία. Από τη μία οι Αμερικανοί πολιτικοί βεβαιώνουν πως η αντιπυραυλική ασπίδα δεν προορίζεται για τη Ρωσία, ενώ από την άλλη πως η Μόσχα αποτελεί μια παγκόσμια απειλή. Το Politico εξηγεί τους λόγους της έντασης που φαίνεται να έχει εμπορικές αιτιάσεις.

Στις 5 του περασμένου Απριλίου, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ παρουσίασαν στο Κογκρέσο μια ανησυχητική έκθεση. Σε αυτή αναφερόταν το ρίσκο που θα είχε ένας πόλεμος ειδικά με τη Ρωσία και την τεχνολογία που έχει αναπτύξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, αρκετοί ειδικοί αναφέρουν πως ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στην ανάγκη για εξεύρεση περισσότερων κεφαλαίων για την πολεμική βιομηχανία. “Αυτοί οι τύποι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως οι Ρώσοι έχουν ύψος τρία μέτρα” ανέφερε στο Politico σύμβουλος του γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπό τον όρο της ανωνυμίας. “Οι στρατιωτικοί θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα του προϋπολογισμού και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν είναι λέγοντας πως οι Ρώσοι μπορεί να εισβάλλουν από παντού και ταυτόχρονα”.

Έτσι, πρόσφατα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Φίλιπ Μπρίντλοβ, βεβαίωνε πως η Ρωσία αυξάνει τα στρατεύματα στην Ουκρανία μεταφέροντας δυνάμεις στα σύνορα λέγοντας πως “η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει διαρκώς”. Ο σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είναι αφοπλιστικός: “Δεν ξέρω για τι δαίμονες μιλά”…

Η πραγματικότητα είναι πως ο προϋπολογισμός για την Άμυνα είναι επτά φορές μεγαλύτερος από της Ρωσίας και το Politico καταλήγει πως η στρατηγική της έντασης είναι μια βολική στρατηγική σε καιρούς προεκλογικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr