Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στην Κύπρο από τις αποκαλύψεις για “δανειοδοτήσεις” κομμάτων

Σάλος στην Κύπρο από τις αποκαλύψεις για “δανειοδοτήσεις” κομμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Ανδρέας Βγενόπουλος, ΔΗΣΥ, Κύπρος,

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης ότι δύο κόμματα το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ είχαν.. “δανειοδοτηθεί” από την εταιρεία Focus”.

Σύμφωνα με τον “Πολίτη”:

“στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη εταιρεία FOCUS MARITIME CORPORATION του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου.
Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση ύψους 1 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Λευκωσία μία υπεράκτια εταιρεία με το όνομα ABENDALE MANAGEMENT CORPORATION και το υπόλοιπο μισό περίπου εκατομμύριο στο λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners. Ο ΔΗΣΥ έλαβε απ’ ευθείας το ποσό του 0,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εμβάσματα των 50 χιλιάδων.”

Αμέσως ξεκίνησε ένας χορός αντιδράσεων και διαψεύσεων.

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Το ΑΚΕΛ δεν έχει σχέση

Ως ΑΚΕΛ έχουμε ερευνήσει και στο παρελθόν τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχουμε βρει οποιαδήποτε σύνδεση και θα πρέπει κάποιοι να αποδείξουν ότι τα όσα λένε είναι αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουν εκτεθειμένοι, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του “Πολίτη”.

ΔΗΣΥ:Αν αποδειχθεί θα τα επιστρέψουμε

Εφόσον αποδειχτεί ότι οι 500.000 ευρώ που είχε δεχθεί ως εισφορά ο ΔΗΣΥ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008 προέρχονταν από την εταιρεία “Focus”, η απόφαση του ΔΗΣΥ είναι ότι, παρά το ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, ηθικά επιβάλλεται να βρει τρόπο και να επιστρέψει τα χρήματα στους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, από την οποία η εταιρεία αυτή είχε λάβει τεράστια χρηματοδότηση χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Ανδρέας Βγενόπουλος: Ουδεμία σχέση έχω με την Focus

Ο κ. Βγενόπουλος δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την FOCUS ή/και με τον κ. Ζολώτα και δεν γνωρίζει τι έχουν κάνει. “Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι δόθηκαν χρήματα στο ΔΗ.ΣΥ. και στο ΑΚΕΛ, τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και θα επιβεβαιωθούν οι θέσεις μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς, ούτε έχω κάνει χατίρια σε πολιτικούς και σε προστατευόμενους απ΄ αυτούς επιχειρηματίες, παρότι μου είχε ζητηθεί επανειλημμένα”, υποστηρίζει στη δήλωσή του και προσθέτει “αυτή είναι και η αιτία που με συκοφαντούν ανελέητα, αλλά και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην μιλήσω”.
“Πλησιάζει όμως η στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου”, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Βγενόπουλου.

Kyprianides, Nicolaou & Partners: Δεν εμβάσθηκαν λεφτά προς το ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners. Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντική την αναφορά στο δημοσιεύμα του Πολίτη ότι πελάτες της εταιρείας εισέπραξαν ποσό 450 χιλιάδων ευρώ για λογαριασμό του ΑΚΕΛ. Το έμβασμα των 450 χιλιάδων αναφέρει η ανακοίνωση ειπράχθηκαν απο το γραφείο ως επαγγελματική αμοιβή. Ουδέποτε σημειώνει το γραφείο το πιό πάνω ποσό ή μέρος του ποσού έχει εμβασθεί προς το ΑΚΕΛ ή προς οποιονδίποτε για λογαρισμό του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr